Galatheseweg 10a - Achthuizen

Geplaatst door: R. Breugelmans

Specificaties

Prijs vanaf:
€498.000
Prijs tot:
€ 498.000
Oppervlakte vanaf:
5296 m2
Oppervlakte tot:
5296 m2
Type:
Kosten koper
Aantal kavels:
1

Project omschrijving

Bouwkavel in Achthuizen, Genieten van uw eigen parktuin:
grote bouwkavel 5300m2 in Achthuizen, Galatheseweg 10a, Zuid-Holland

Prijsaanpassing: van
€ 585.000,-  naar € 498.000,-

Braakliggende bouwkavels zijn overal te koop, slechts zelden komt er een schitterend volgroeide kavel als deze vrij. Die bovendien geheel als bestemming bouwgrond heeft!
 

Op slechts 30 autominuten ten zuiden van Rotterdam, midden in de Galathea-polder op Goeree-Overflakkee, waar de prachtige vergezichten het landschap domineren, vindt u deze ‘geheime tuin’.

Het perceel kenmerkt zich door de grote parkachtige tuin die onderverdeeld is in verschillende ‘kamers’ met meerdere vijverpartijen, vruchtdragende bomen en struiken en een grote variatie aan volwassen loof- en naaldhout.

Het is alsof u een droom binnenstapt.
Door de afwisselende en volgroeide beplanting is dit tevens een oase voor een uitgebreide vogelpopulatie, terwijl het onderhoud veelal beperkt blijft tot het snoeiwerk en uiteraard het maaien van de gazondelen. Naast de beschutting die deze tuin biedt is een vrij uitzicht behouden over het landschap zowel naar de voorzijde als de achterzijde van het perceel.

De kavel is geheel vlak (dus geen dijkperceel), voorzien van 2 afzonderlijke geasfalteerde opritten en wordt aan de achterzijde begrensd door een watergang. De belendende percelen zijn door hoge beplanting afgegrensd en zijn bebouwd met een woonboerderij aan de ene zijde en een luxueus woonhuis in aanbouw aan de andere zijde.

De kavel is momenteel bebouwd met een houten woning oorspronkelijk daterend uit 1953, maar grotendeels opnieuw opgetrokken, met een woonoppervlakte van 120m2 (geheel begane grond!) en is gelegen op ruime afstand van de polderweg. 
Aansluiting op aardgas, water, elektra en riool(persleiding) zijn gerealiseerd.
Als bijgebouwen: een garage/schuur van 55m2, een kas, tuinhuis 4x4m. 

Vanwege de onder hande zijnde renovatie aan de woning hebben we deze buiten de verkoopprijs gehouden. Dat betekent dat wij ervan uitgaan dat de woning wellicht vervangen wordt door nieuwbouw, maar uiteraard is het ook mogelijk de bestaande woning verder te renoveren.

De binnenzijde van de woning is grotendeels gerenoveerd en voorzien van dubbele beglazing en kent een zeer exclusieve ruimtebeleving.
Op dit moment wordt de buitenzijde geheel gerenoveerd.

Op aanvraag sturen wij u graag foto's van onze woning en ons terrein.

In het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente Oostflakkee is de gehele kavel opgenomen als bestemming wonen. Dat betekent dat de situering van een eventueel nieuw te bouwen woning naat eigen voorkeur kan geschieden.
Hierbij bestaat geen beperking qua grootte van de nieuw te bouwen woning.

Begin december 2012 is tevens de toestemming verleend voor bestemming 'maatschappelijke doeleinden'. Daarmee wordt het mogelijk een natuurgeneeskundige praktijk te voeren in een bebouwing met een totale woon/werkoppervlakte van 350m2. Dus een ruime woning met de  mogelijkheid voor een grote praktijkruimte.
Mocht dit niet bij uw situatie passen, dan wordt automatisch de bestemming 'wonen' weer van kracht voor het gehele terrein en geldt hetgeen hiervoor al is geschetst.

De op dit moment gehanteerde WOZ waarde ligt onder de verkoopprijs, maar dat is vooral vanwege de onderhande zijnde verbouwing. De waarde na verbouwing is hierin (nog) niet opgenomen.

Het grote voordeel van het plekje dat wij hierbij te koop aanbieden is dat de toekomstige eigenaar geen half leven meer hoeft te wachten tot de beplanting van de tuin een volwassen staat heeft bereikt.Niet alleen voor tuinliefhebbers is dit een schitterend project. Ook paardenliefhebbers kunnen ruimschoots aan hun trekken komen. Het beplantingsschema van de essen is namelijk zodanig, dat zich naadloos een rijbak van 20 bij 40m laat inpassen, aansluitend aan de huidige garage, die een aantal jaren geleden nog als paardenstal dienst deed.


Een schouwstrook van 90m lang, gelegen langs de watergang aan de achterzijde van het terrein, kan een prima uitloop vormen voor een paard.

Omdat het hier een particuliere verkoop betreft, worden u de makelaarskosten bespaard.


Op verzoek kunnen meerdere foto’s van dit kavel, per e-mail worden toegezonden.


Aanvaarding: in overleg.

Misschien vraagt u zich af waarom wij deze droomplek te koop aanbieden..
De reden hiervoor is dat wij onze langgekoesterde droom om ooit nog eens in de Hünsrück in Duitsland te gaan wonen willen realiseren.

Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht is dit voor ons het moment om deze beslissing te nemen.

Kenmerken

Kavel informatie aanvragen

Vraag informatie aan bij de kavel aanbieder.
Wilt u meer informatie van bouwbedrijven om uw nieuwe woning of bedrijf te bouwen? Vraag dan hieronder informatie aan van verschillende bouwbedrijven:

Architect / Ontwerpbureau


Centraal stofzuigsysteem


Kelders


Traditionele bouw

Meer informatie over...

Centraal stofzuigsysteem Kelder onder je woning Keuken informatie Welke vloer in je nieuw woning

Vergelijkbare bouwkavels