Groot Bornemeer - Burdaard

Geplaatst door: Amerongen en Boskma Makelaardij

Specificaties

Prijs:
Niet beschikbaar
Oppervlakte vanaf:
8900 m2
Oppervlakte tot:
8900 m2
Type:
Vrij op naam
Aantal kavels:
2

Project omschrijving

Kavels in burdaard (Friesland). Gunstig gelegen tussen Leeuwarden en Dokkum, in het groeiende watersportdorp Burdaard, bevinden zich deze 2 vrije sector kavels direct aan de Dokkumer Ee. Ruime eigen aanlegmogelijkheden en over het water kilometers vrij uitzicht over de landerijen. Dit zijn de mooiste plekjes.
Wij kunnen u hier diverse typen woningen op aanbieden maar u kunt natuurlijk ook uw eigen invulling hieraan geven. Wij denken graag met u mee!

Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 55 autominuten en Drachten in ca. 35 minuten.

Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking.

In 2008 is men gestart met een herstructureringsplan van Burdaard welke inmiddels bijna zijn voltooiing heeft bereikt. Dit plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Kenmerken