Hoofdweg 90, Burdaard

Geplaatst door: Makelaardij Op Maat

Specificaties

Prijs:
Verkocht
Oppervlakte vanaf:
980 m2
Oppervlakte tot:
1960 m2
Type:
Vrij op naam
Aantal kavels:
3

Project omschrijving

DEZE KAVELS ZIJN VERKOCHT, MAAR MOGELIJK HEBBEN WIJ NOG ANDERE KAVELS AAN VAARWATER VOOR U. NEEM DAARVOOR CONTACT MET ONS OP. Royale bouwkavels aan het water, gunstig gelegen tussen Leeuwarden en Dokkum. Landelijk wonen direct aan het water, met eigen aanlegplaats, vrij uitzicht over de landerijen en een gemoedelijke sfeer. Wij kunnen u dit bieden en wel in het mooie, friese dorp Burdaard. In het nieuwbouwplan Groot Bornemeer hebben wij nog een aantal ruime kavels vanaf ca. 980 m² (dit is inclusief een gedeelte water) met eigen oever. Aan de noordzijde van de kavel is het water en aan de zuidzijde de weilanden met kilometers vrij uitzicht richting de Friese Wouden en de skyline van Leeuwarden. Wij kunnen u hier diverse typen woningen op aanbieden maar u kunt natuurlijk ook uw eigen invulling hieraan geven.

Wij denken graag met u mee! Groot Bornemeer is het uitbreidingsplan aan de zuidwestkant van het pittoreske dorp Burdaard, gelegen aan de druk bevaren Dokkumer Ee, tussen Dokkum en Leeuwarden. Vrijwel alle uitgegeven kavels in dit plan grenzen aan het water dat weer een directe verbinding heeft met de Dokkumer Ee. Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.100 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de onlangs uitgebreide haven met camping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een peuterspeelzaal, een supermarkt, een warme bakker, café-restaurant en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn diverse mogelijkheden om te sporten.

Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking. In 2008 is men gestart met een herstructureringsplan van Burdaard (www.ferwerderadiel.nl) Dit plan geeft het dorp een belangrijke impuls op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theaterzaal en binnenzwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen. Inmiddels is er al veel gerealiseerd, maar Burdaard timmert nog steeds aan het water!

Kenmerken