Kalterbroeken, Koelgoorn

Geplaatst door: VDM Woningen

Specificaties

Prijs vanaf:
€191.000
Prijs tot:
€ 192.000
Oppervlakte vanaf:
681 m2
Oppervlakte tot:
717 m2
Type:
Kosten koper
Aantal kavels:
3

Project omschrijving

Vrije kavels in het plan Kalterbroeken in gemeente Westerveld

In het plan Kalterbroeken zijn nog enkele kavels voor particulier opdrachtgeverschap beschikbaar. Op deze ruime vrije kavels kunt u, binnen de bestemmingsplanregels, uw eigen droomhuis realiseren.

Energiezuinig  en duurzaam wonen

Wij hebben voor deze kavels kant en klare bouwtekeningen klaar liggen. Desgewenst kunnen die geheel naar uw persoonlijke wensen worden aangepast. Ook een eigen schets of een idee van een architect behoort tot de mogelijkheden. 

Projectinformatie

Natuurlijk wonen Diever
Aan de westzijde van het historische Drentse brinkdorp Diever, wordt vanaf de zomer van 2006 het woonplan 'Kalterbroeken' ontwikkeld. Houdt u van rust, wandelen of fietsen in een bosrijke omgeving, dan is Kalterbroeken de perfecte locatie om te wonen en te leven.

Diever: nieuwbouw
Het plangebied is gelegen ten westen van de weg Kalteren en in de eerste fase zullen 100 woningen worden gerealiseerd. In de tweede fase zijn nog eens 66 woningen gepland. M-Drie Projectontwikkeling streeft ernaar een unieke woonlocatie in het groen te realiseren, waar voor verschillende doelgroepen bijzondere wooneenheden gebouwd worden, variërend van rij-woningen, twee onder één kapwoningen, vrijstaande projectwoningen tot vrij bebouwbare kavels. Voor elk wat wils.

Historie
Het dorp Diever werd in de vroege middeleeuwen gesticht. Het is een typisch brinkdorp en heeft een prachtige 14e eeuwse gotische Nederlandse Hervormde Kerk. In 2004 zijn tijdens opgravingen aan de westrand van het dorp, te Kalterbroeken, plattegronden tevoorschijn -gekomen van twee grote middeleeuwse boerderijen. Op de erven werden zelfs nog restanten van waterputten gevonden. Beide boerderijen moeten deel hebben uitgemaakt van het esgehucht Kalteren. Kalteren was één van de vier buurten waaruit in de loop van de -middeleeuwen het dorp Diever ontstond.

Diever staat bekend om de jaarlijkse openluchtuitvoeringen van toneelstukken van Shakespeare. Deze toneelstukken worden sinds 1946 jaarlijks opgevoerd. Nabij het dorp ligt het Nationaal Park Drents - Friese Wold dat ongeveer 6.000 hectare groot is. Het natuurgebied bestaat uit uitgestrekte bossen, mooie heidegebieden, beekdalen en landerijen met houtwallen. Het gebied strekt zich uit van Diever tot Oosterwolde en van Smilde tot Noordwolde. Door het gebied lopen diverse wandel-, fiets-, ruiter- en natuurpaden. Dit alles maakt Diever tot één van de fraaiste plekjes van Nederland. Diever heeft een gunstige ligging op relatief korte afstand van de steden Meppel, Zwolle, Steenwijk, Assen, Hoogeveen, Leeuwarden en Groningen. Daarnaast is Diever goed -bereikbaar met het openbaar vervoer of via het wegennet.

Ecozone
Kalterbroeken grenst aan de westzijde aan een zgn. ecozone. Deze ecozone zorgt voor een vloeiende overgang van de ''groene'' woonwijk naar het naastliggende natuurgebied met onder andere de lommerrijke visvijver.

Vraag vrijblijvend informatie op via de button hieronder!

Kenmerken

Kavel informatie aanvragen

Vraag informatie aan bij de kavel aanbieder.
Wilt u meer informatie van bouwbedrijven om uw nieuwe woning of bedrijf te bouwen? Vraag dan hieronder informatie aan van verschillende bouwbedrijven:

Domotica


Huisliften


Kelders


Traditionele bouw


Vloerisolatie


Zwembadbouwers

Meer informatie over...

Centraal stofzuigsysteem Domotica Huisliften Kelder onder je woning Keuken informatie Vloerisolatie Welke vloer in je nieuw woning Zwembaden

Vergelijkbare bouwkavels