Logo

Moderne schuurwoning met steen en zink

Schuurwoning
Delen:

Beschrijving

Het uitgangspunt voor dit ontwerp is het maken van een woning met moderne uitstraling, volgens de voorgeschreven materialen en de eis van een kap in gemeente Almere. Om dit te bereiken laten wij het dak naadloos overlopen in de gevel als een strakke alomvattende lijst. Verder is, voor een dynamischer uitstaling, de kap asymmetrisch gemaakt. Hierin is ook de wens verwerkt dat de woning op de begane grond een meter smaller is ten behoeve van de oprit. De berging wordt bij het ontwerp betrokken door het doortrekken van de kap. Deze loopt aan de achterzijde dan weer over in de overkapping van de veranda. De gevels worden uitgevoerd in de voorgeschreven roodbruine baksteen. Hiermee contrasterend wordt de lijst van daken en gevels uniform uitgevoerd in antracietkleurige zink-look. Raampartijen in de baksteengevels lopen in verticale stroken van vloer tot plafond en creëren een verticale gelaagdheid. Ramen in de zink-look gevel zijn iets kleiner en worden met een houten kader benadrukt. Begane grond: De entree ligt beschut onder het overhangende volume. De hal en trap zijn enkel met een glazen wand gescheiden van de woonkamer, waardoor de binnenkomst heel ruimtelijk aanvoelt en er direct zicht is op de achtertuin. De begane grond is één grote open ruimte, met aan de voorzijde de keuken en eettafel en de zithoek met haard aan de achtertuinzijde. In het midden is ruimte om bijvoorbeeld een ruimtescheidend dressoir te plaatsen.

Via een schuifpui is de woonkamer verbonden met de ruime veranda met plaats voor een zithoek en een eettafel. De haard is ook vanaf hier te zien. Eerste verdieping: De trap met in de wand verzonken en verlichte leuning leidt naar de eerste verdieping. Bij bovenkomst ligt er rechts een plateau met groot raam, waar een groot indrukwekkend kunstwerk geplaatst kan worden om de overloop een indrukwekkende uitstraling te geven. Aan de voorzijde ligt de ruime hoofdslaapkamer, met inloopkast. Aan de achterzijde de tweede slaapkamer en een ruime badkamer met in het oog springend design bad, een inloopdouche en waskoker naar de waskamer/berging beneden. Tweede verdieping: Op de tweede verdieping liggen de logeerkamer en studeerkamer, met daartussen ruimte voor een extra badkamer.


Kenmerken

Prijs indicatie € 579.000
Woning type Schuurwoning
Bouw methode(s) Prefab bouw (Systeembouw)
Staalframebouw
Oppervlakte 257 m2

Interesse in deze woning?

Wilt u meer informatie over deze voorbeeld woning? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>