Logo

De huidige tijdgeest: alles moet modern!

Modern, modern, modern; het tegenovergestelde van klassiek. Nieuw, dat is wat de mens van nu graag ziet. Strak, geometrisch, neutraal en vooral niet te gek; geen versieringen of gekke franjes. We hebben het in dit artikel over modern meubeldesign, het verschil met hedendaagse design en enkele moderne kroonluchters van Kroonluchter die kunnen dienen als toevoeging aan uw huidige interieur.

Een modern design

Strakke, rechte lijnen met gladde en glanzende oppervlakken. Eenvoud staat centraal. Dit is terug te zien in de eenvoudige geometrische vormen, zonder toevoegingen van (zware) versieringen. Ja, een modern design, heeft als doel overzicht te creëren; chaos door lijnen of kleuren is uitgesloten. Een dergelijk modern oogt daarom vaak lichter dan traditioneel meubilair. Modern meubilair wordt vaak gemaakt van materialen als roestvrij staal, nikkel of aluminium, zichtbaar licht hout of kunststof.

Een hedendaags design

Een modern design wordt vaak verward met het hedendaagse ofwel eigentijdse design. Hoewel we moeten toegeven dat de twee stijlen redelijk veel overeenkomsten delen, zijn het zeker geen synoniemen. Moderne meubelstukken zijn vrij hoekig, scherp en artistiek te noemen. Op esthetisch vlak kan dit design alle checkbox vakjes aanvinken. Op functioneel gebied daarentegen voldoet het design minder aan de vereisten. Daar ligt het verschil met het eigentijds design! Want waar dit design dezelfde strakke lijnen deelt, daar kan het zichzelf ook bestempelen als functioneel, minder artistiek, met een zachtere look en feel. Meer comfort dus! 

Een moderne kroonluchter

Waar een bank of stoel voornamelijk moeten dienen als meubilair dat echt functioneel moet zijn - laten we zeggen: comfort moeten bieden - daar kan een lamp of kroonluchter volledig artistiek zijn. Zolang het doet wat het moet doen (schijnen!), mag de lamp artistiek zijn en op esthetische gebied uitblinken. Kroonluchter beschikt over een assortiment met moderne kroonluchters, waaronder de moderne hanglampen en de moderne vide lampen. Hieronder lichten wij er enkele voor u uit.

Moderne kroonluchters van Kroonluchter

  1. Moderne hanglampen: komen vooral mooi tot uiting boven een eettafel of kookeiland. 


  1. Moderne vide lampen: vanwege de lengte komt het goed tot zijn recht in vides/ruimtes met hoge plafonds.


Kroonluchter in het echt zien?

Wilt u proeven van de moderne kroonluchter in het echt? Dat kan! Neem contact op met HPV Lumière Classique of bezoek de showroom te Heemskerk.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>