Logo
Een huis kopen? Een bouwkavel kan ook! Bekijk 3 tips

Een huis kopen? Een bouwkavel kan ook! Bekijk 3 tips


Anno 2022 is de huizengekte nog steeds niet over. Je loopt het risico dat je geen huis kunt kopen, omdat er simpelweg niets te koop is. Komt er iets op de markt, dan zijn er veel kapers op de kust. Gemiddeld wordt er bij 1 op de 3 huizen 50.000 euro of meer overboden. Dat betekent dat je een flinke zak met geld mee moet nemen, wil je uiteindelijk iets kopen. Maar wat nu als je dat niet hebt of niet wil? Dan kun je ook nog op zoek naar een bouwkavel! Bouwkavels worden op gewilde plekken vrij snel verkocht, maar er zitten genoeg pareltjes tussen die wat langer te koop staan. Hier kun jij je slag op slaan. Ga je over tot de aanschaf van een bouwkavel? Neem dan onderstaande 3 tips in gedachten mee!

Recht van overpad

Niet iedere bouwkavel ligt aan de openbare weg. Vooral de bouwkavels in de dorpen hebben dit probleem. Zo komt het weleens voor dat de boer een stuk grond heeft weten herwaarderen naar bouwgrond, maar je dan wel over een stuk van de boer heen moet naar de kavel. In de meeste gevallen levert dit geen problemen op. Wel is het goed om dit te laten beschrijven!

Denk duurzaam

Ga je voor een bouwkavel? Dan moet je er wel op bouwen. Sommige bouwkavels komen kant en klaar met een plan van de architect. In deze plannen kun je vaak maar een klein beetje aan laten passen. Maar wat als je zelf met een plan komt? Ga direct voor duurzaam. Laat een Lanova laadpaal aansluiting aanleggen, kies vloerverwarming en neem een warmtepomp of zonnepanelen. Bouw je huis gasloos, zodat je in 2050 niet opnieuw moet beginnen. Er zijn voldoende subsidies voor laadpalen en zonnepanelen, waardoor je niet de hoofdprijs betaalt.

Neem je tijd

Een bouwkavel kopen is misschien zo gedaan. Echter is het huis erop plaatsen wel een tijdsintensieve klus. Aannemers zitten vaak al voor het hele jaar vol met werk en je moet toch binnen afzienbare tijd een keer de fundering gaan plaatsen. Trek voor de bouw van je huis gerust een jaar of 2 uit. Veel sneller gaat het niet worden, omdat er simpelweg een tekort is aan vakmensen en materiaal.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>