Logo
Factoren om te overwegen bij het screenen van huurwoningen

Factoren om te overwegen bij het screenen van huurwoningen

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw condo of appartement, is het belangrijk om na te denken over wat voor huurwoning je zoekt. Dit is altijd belangrijk, of je nu een woning wilt kopen of gaat huren. Sommige mensen wonen graag in een vrijstaand huis, terwijl anderen de voorkeur geven aan condo’s of appartementen. Heb je kinderen? De grootte van je gezin zal ook een rol spelen bij je besluitvorming. Gelukkig zijn er een heleboel huurwoningen eerbeek op de markt. Ook andere steden hebben tal van opties. Je moet een aantal dingen weten voordat je een beslissing maakt. Lees hier verder.

Wil je een vrijstaande woning, een condo of een appartement?

Als je een huurder bent, kan het type woning dat je kiest om in te wonen net zo veel invloed hebben op je kwaliteit van leven als waar het zich bevindt. Denk na over wat voor soort ruimte je nodig hebt en of het moeilijk voor je zal zijn om te onderhouden. Heb je veel spullen? Heb je ruimte nodig voor gasten? Maken kinderen deel uit van je huishouden? Condo’s en appartementen zijn kleiner dan huizen, dus ze hebben minder opslagruimte. Als dit een probleem voor je is, overweeg dan om indien mogelijk naar huizen te kijken. Als grootte geen probleem is, kunnen condo’s en appartementen wat geld besparen door goedkoper te zijn dan huizen en vaak andere voorzieningen te bevatten, zoals een wasservice en zwembaden.

Wil je kopen of huren?

Als huurder betaal je niet voor de woning. Je betaalt alleen voor het gebruiksrecht. Als je ooit je eigen huis wilt kopen en op je naam wilt zetten, is dat een ander verhaal, maar als je dat niet doet, is huren een meer betaalbare optie. Als je genoeg geld hebt gespaard dat het bezitten van een huis geen probleem is, is kopen eigenlijk zoiets als investeren in jezelf. Je maandelijkse huurbetalingen kunnen naar iets anders gaan. 

Welke voorzieningen zijn voor jou het belangrijkst?

Als je op zoek bent naar een plek om te wonen, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Wat is de prijs? Is het dicht bij je werk? Hoeveel slaapkamers heb je nodig? Maar een van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen is: "Welke voorzieningen zijn belangrijk voor mij?". Voorzieningen kunnen in drie categorieën vallen: locatie, levensstijl en gemak. Locatiegerelateerde voorzieningen zijn onder andere de nabijheid van openbaar vervoer, supermarkten en parken.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Zodra je je lijst met potentiële huurwoningen hebt beperkt, is het tijd om te beoordelen wat het belangrijkst is. Ben je op zoek naar een grote woning met veel slaapkamers en badkamers? Heb je opslagruimte nodig voor al je spullen? Is de nabijheid van werk of school een belangrijke factor? Hoeveel ruimte heb je nodig? De meeste mensen willen genoeg ruimte voor zichzelf en hun gezinsleden, maar wat betekent 'genoeg' in termen van vierkante meters en andere voorzieningen? Als je naar een gebied verhuist waar de gemiddelde prijs per vierkante meter hoog is, kan dit een belangrijke overweging zijn.

Hoe dicht wil je bij het stadscentrum zijn?

Een van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een huurwoning, is hoe dicht het bij je belangrijkste werkplek of school zal zijn. Als je een plek zoekt die op loopafstand ligt, of in ieder geval dichtbij genoeg om er met het openbaar vervoer te komen, dan kan dit een belangrijke factor voor je zijn.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>