Logo
Hier moet je op letten wanneer je je woonkamer voor het eerst gaat inrichten

Hier moet je op letten wanneer je je woonkamer voor het eerst gaat inrichten

Bij het inrichten van een woonkamer komt veel kijken. Zeker wanneer het de eerste keer is. Welke verf moet je gebruiken? Welke vloerbedekking is het beste? En ga je voor of een extra bijzetkastje of kan je beter een salontafel met opbergruimte kopen? Hieronder lees je waar je op moet letten tijdens het inrichten van jouw woonkamer. 

 

Meten is weten

Voordat je meubels, accessoires en klusspullen gaat kopen, is het belangrijk om eerst goed te weten hoe groot de ruimte is die je gaat inrichten. Let hierbij ook op de deuren en ramen. Op deze plekken kun je immers geen grote kast plaatsen. Vergeet hierbij natuurlijk niet eventuele hoekjes nauwkeurig op te meten. Wanneer je alle maten hebt, kun je een schets van jouw woonkamer maken. Deze schets helpt jou bij het aanschaffen van het juiste formaat meubels en de juiste hoeveelheid verf, behang en vloerbedekking.

 

Inrichten

Welke meubels, accessoires en kleuren het beste bij jou en jouw interieur passen verschilt per persoon en per huis. De een gaat bijvoorbeeld liever voor een staand tv-meubel, terwijl de ander liever voor een wandmeubel tv gaat. Het is aan te raden om voorafgaand een moodboard te maken. Zo zorg je ervoor dat je je tijdens het shoppen aan één stijl houdt en zo weet je zeker dat alle elementen goed bij elkaar passen. Daarnaast is het aan te raden om voor tijdloze elementen te gaan. Een knalgele bank is nu misschien erg leuk, maar op een zwarte bank ben je waarschijnlijk minder snel uitgekeken. 

 

Lichtplan

Het is tijdens het inrichten van jouw woonkamer erg belangrijk dat je goed nadenkt over het gebruik van licht. Licht is namelijk niet alleen functioneel, het is ook erg bepalend voor de sfeer in jouw woonkamer. Daarom is het belangrijk om een lichtplan te maken. Een lichtplan is een schets van jouw woonkamer waarin lichtpunten worden aangegeven. Bij het intekenen van deze lichtpunten is het belangrijk om onderscheid te maken tussen functioneel licht en sfeerlicht.

 

Dus wanneer je op het punt staat om jouw woonkamer voor het eerst in te richten is het belangrijk om op de volgende punten te letten. Ga goed na hoe groot jouw woonkamer is en pas hier jouw inrichting op aan. Zorg er daarnaast voor dat al jouw meubels en accessoires goed bij elkaar passen. Als laatste is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het gebruik van licht.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>