Logo
Hoe weet je of een dakdekker betrouwbaar is?

Hoe weet je of een dakdekker betrouwbaar is?

Bij problemen aan het dak is het aan te raden om een betrouwbare dakdekker in te schakelen. Zelf kom je bijna nooit op het dak en als leek heb je daarom ook niet voldoende verstand van de werkzaamheden om problemen goed te kunnen beoordelen. Een betrouwbare dakdekker kan dat wel. Die zal de problemen op een nette en degelijke manier verhelpen. Als het goed is kan je dak er daarna weer tientallen jaren tegen. Desondanks is het naast het inschakelen van een betrouwbare dakdekker ook goed om het dak regelmatig te ontwerpen aan een dakinspectie.

 

Ervaringen van anderen

 

Een informatiebron over de betrouwbaarheid van een dakdekker zijn de reviews die deze op zijn website heeft staan. Om enigszins een representatieve indruk te krijgen moet er wel een significant aantal reviews op de site staan. Ook is het van belang dat de klanten van het bedrijf de review zelf hebben geplaatst, bijvoorbeeld via Google. Bij bedrijven die hun eigen reviews plaatsen is het maar de vraag of het om de mening van de klanten gaat. Kijk bij de reviews niet alleen naar het aantal sterren, maar ook naar het commentaar. Daaruit is informatie over de klantvriendelijkheid en service te halen.

 

Leeftijd van het bedrijf

 

Je kunt stellen dat een dakdekkersbedrijf dat pas kort geleden is opgericht minder betrouwbaar is dan een bedrijf dat al een flink aantal jaren bestaat. Dat komt niet doordat er bij een nieuw bedrijf per definitie onervaren of ongeschoolde werknemers werken, maar de kans daarop is wel groter. Een ouder bedrijf heeft in elk geval meer ervaring. Ook mag je er vanuit gaan dat een bedrijf dat al vele jaren bestaat zijn werk goed doet. Anders was het niet gelukt om zoveel jaren actief te blijven in de branche.

 

Branche specifieke organisaties

 

Elke beroepsgroep heeft in Nederland een branche organisatie. Die zorgt ervoor dat de werknemers in dat beroep worden bijgeschoold. Op basis van strenge criteria mogen ze lid zijn van zo’n organisatie. Voor dakdekkers is er de branchevereniging Vebidak. Als dakdekkersbedrijven daarbij zijn aangesloten, voldoen ze aan de geldende criteria op het gebied van bedrijfsvoering, ondernemerschap en continuïteit. Andere organisaties die zich hiermee bezighouden zijn Stichting Dakmeester en de Nederlandse Dakdekkers Bond. Let op dat je zoekt naar een organisatie die aansluit bij jouw type dak, want Dakmerk is bijvoorbeeld een keurmerk voor platte daken.

 

Afstand

 

Als een dakdekker relatief ver verwijderd is van je woonplaats, maar als er toch veel werkzaamheden in jouw omgeving door deze dakdekker worden gedaan, is dat ook een signaal dat je met iemand te maken hebt die goed werk levert. In Amsterdam kun je dus best een goede dakdekker Hoofddorp inschakelen om jouw dak te repareren.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>