Hoe zit het met de WOZ-waarde van jouw woning?De WOZ-waarde van een woning is niet vast. Deze wordt jaarlijks bepaald door de gemeente. Het kan zijn dat de WOZ-waarde van je woning stijgt of daalt. Dit hangt af van diverse factoren, zoals de staat van onderhoud, de ligging en de grootte van je woning. Je kunt de WOZ-waarde van jouw woning ook online achterhalen door een WOZ-waarde loket te raadplegen. Via een loket kun je ook je WOZ aanvechten als je het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde.

 

Waar moet je rekening mee houden?

De belangrijkste tip die we je kunnen geven als het gaat om de WOZ-waarde, is dat je goed oplet en bijhoudt wat er in jouw buurt gebeurt met nieuwbouw en renovaties. Dit soort projecten kunnen namelijk een grote invloed hebben op de WOZ-waarde van jouw woning. Als er in jouw straat bijvoorbeeld veel nieuwbouwwoningen worden gebouwd, zal dit in principe leiden tot een hogere WOZ-waarde voor alle huizen in die straat. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om hierop te anticiperen door bijvoorbeeld zelf ook te gaan renoveren of verbouwen. Zo help je mee om de WOZ-waarde van jouw huis en daarmee ook die van jouw buurt zo hoog mogelijk te houden!

 

Meer tips om de WOZ-waarde van je woning te verhogen

1) Zorg ervoor dat je woning goed onderhouden is;

2) Investeer in duurzame energiezuinige maatregelen;

3) Verander niet zomaar iets aan het uiterlijk van je woning;

4) Maak gebruik van fiscale aftrekposten.

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriƫnteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.