Ideeën en tips voor een complete badkamer in je nieuwe woning

Als je zelf een huis gaat bouwen dan kun je het grotendeels vormgeven zoals je dat wilt. In ieder geval kun je de ruimtes binnen zo inrichten dat het goed bij je past. Kijk je naar oudere huizen, dan zie je vaak dat de badkamer niet top is. Meer dan eens is die ruimte simpelweg erg klein, terwijl je er toch flink wat tijd doorbrengt. In dit artikel geven we je tips en badkamerideeën, zodat jij dat een prachtige badkamer komt in je kersverse huis!
 

Kies een ruimte en leg de basis

Maak van je nieuwe badkamer een ware eyecatcher door een mooie ruimte te selecteren die voldoende plek biedt voor alles wat je er kwijt wilt. Juist deze ruimte is moeilijk om achteraf te verbouwen, dus je kunt dit het beste in één keer goed doen. Nu je nog in de bouwfase zit is het immers makkelijker om leidingen en elektra te leggen. Denk bijvoorbeeld na over waar de wasbak, afvoer voor de douche én de wc moet komen.

Laat optioneel een 3D-schets maken en ga pas aan de slag als je zeker weet dat het goed is. Wil je de badkamer betegelen? Als ondergrond kun je bijvoorbeeld vochtwerende gipsplaten leggen, waardoor schimmels in de toekomst geen kans krijgen. Bij het zetten van de basis hoef je nog niet per se te weten welke kleur tegels en welke wasbak je kiest. Begin bij het begin en werk vanuit daar verder voor het inrichten van de badkamer.
 

Doe ideeën op en bepaal de uitstraling

Snuffel eens rond op het internet of plan een dagje badkamerwinkels bezoeken in om te zien wat je mooi vindt. Je kunt losse tegels en wasbakken bekijken, maar om een beter beeld te krijgen kun je ook een complete badkamer uitzoeken. Onder de link vind je genoeg inspiratie en stijlen, van een luxueuze look tot een Mediterrane uitstraling, klassiek, of juist in een tof kleurtje als groen of beige.

Naast de kleuren en inrichting denk je natuurlijk ook aan praktische zaken. Een dubbele wasbak lijkt misschien niet nodig, maar de handigheid ervan ervaar je pas echt als je er woont, en dat is dus zeker iets om over na te denken. Ook de verlichting mag niet vergeten worden, want dat kan een ruimte maken of breken. Een spiegel met verlichting die zelfs muziek kan afspelen, spotjes en een stopcontact bij de wastafel voor spiegel of föhn.

Denk tot in de kleinste details na over wat niet mag ontbreken op zowel functioneel als esthetisch gebied. Als uitgangspunt kun je bijvoorbeeld ook je vorige badkamer nemen: wat was daar fijn en wat juist niet? Dat is een goede inspiratiebron voor je nieuwe badkamer.
 

Match je droombadkamer met je budget

Een extra voordeel van het kijken naar complete badkamers is dat je een goed beeld krijgt van de prijs. Vaak is dat bovendien voordeliger dan bijvoorbeeld je tegels ergens anders shoppen dan je douchekop en spiegel. De complete badkamers kunnen bovendien aangepast worden op de vorm van je ruimte, en aanpassingen kunnen altijd nog gemaakt worden. Middels een 3D-ontwerp krijg je een goed beeld van het eindresultaat, alvorens je akkoord geeft.

Heb je een mooie en complete badkamer gezien die niet binnen je budget past? Winkels kunnen je vaak goed adviseren over goedkopere en vergelijkbare alternatieven. Denk er dus wel om dat zoals benoemd een badkamer later verbouwen minder handig is, zeker als het aankomt op grote zaken als tegelkeuze. Daarom is het financieel gezien toch handiger om alles in één keer goed te doen dan te denken: ‘dat doe ik later nog wel’. Goed overwegen dus, en zo ga je voor die droombadkamer in je kersverse huis!

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.