Logo
Je huis schilderen: zelf doen of uitbesteden?

Je huis schilderen: zelf doen of uitbesteden?

Kan jouw huis wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is de kans groot dat je eraan denkt om bepaalde dingen in huis te schilderen. Een likje verf kan tenslotte wonderen doen, dus het is zeker het overwegen waard. Als je jouw huis een make-over wilt geven, is het natuurlijk van belang dat het schilderwerk goed gedaan wordt. Maar ga je hiermee zelf aan de slag, of besteed je deze taak liever uit? Wij zetten de voor- en nadelen hiervan op een rij, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken!

Je huis schilderen: zelf doen of uitbesteden? #verbouwen #huisbouwen #huisschilderen

Voordelen van zelf doen

Laten we beginnen met de voordelen van zelf je huis schilderen. Ten eerste is dit natuurlijk een stuk goedkoper dan dat je iemand inhuurt. Als je er dus voor kiest om zelf de kwast te pakken en op zoek gaat naar de juiste verf, kan dit je flink wat geld schelen. Als je zelf twee rechterhanden hebt en klussen leuk vindt, is dit bovendien ook nog een voordeel. Dan vind je schilderen namelijk vast niet erg om te doen. 

Nadelen van zelf doen

Ben je juist helemaal niet zo’n fan van klussen in huis? Dan kan het dat je er enorm tegenop ziet om te schilderen in huis. Al helemaal als je van plan bent veel in huis te veranderen, kan dit veel tijd en moeite kosten. Als je schilderen niet leuk vindt, kan dit dus zeker een nadeel zijn. Je bent er namelijk niet even snel mee klaar, dit vergt de nodige voorbereiding en moeite. Een ander nadeel van het zelf doen, is dat je weinig ervaring kunt hebben. Wellicht weet je daarom nog niet alles over de beste schildertechnieken, welke kwaliteit verf goed is en ga zo maar door. Dit kan ertoe leiden dat je niet het gewenste resultaat bereikt en dat kan natuurlijk zonde zijn.

Voordelen van uitbesteden

Er zitten best wat voordelen aan als je kiest voor het uitbesteden van je schilderwerk. Ten eerste is een professionele schilder natuurlijk gespecialiseerd in schilderen. Dat betekent dat deze persoon als geen ander weet wat het beste gedaan kan worden. Ook wordt hierbij dan gebruikgemaakt van de beste kwaliteit en zal je veel tijd winnen, omdat jij er zelf niets aan hoeft te doen. Daarnaast gaat het vaak veel sneller als een professional het doet dan dat je zelf aan de slag gaan. Het resultaat kan dan ook ontzettend mooi zijn als je jouw schilderwerk door een professional laat doen. Daarom is het zeker het overwegen waard. Wel is het natuurlijk goed om van tevoren de gemiddelde prijzen van schilderwerk te bekijken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Nadelen van uitbesteden

Wat een nadeel is van het uitbesteden van het schilderwerk voor je huis? De prijs. Als je zelf aan de slag gaat met schilderen kost het je nu eenmaal een stuk minder geld. Echter kan het zo zijn dat jij zelf weinig ervaring hebt, in tegenstelling tot een professionele schilder. Hoewel een professionele schilder best wat geld kan vragen voor het schilderen van je huis, vinden veel mensen dit het geld wel waard. Het draait tenslotte om de uitstraling van jouw huis en je wilt natuurlijk wel dat alles er straks goed uitziet. En dat werk kun je vast en zeker overlaten aan een specialist op dit gebied. 

Nu je de voor- en nadelen van het zelf schilderen en het uitbesteden van schilderwerk nog eens hebt kunnen lezen, kun je wellicht beter een keuze maken. Waar je ook voor gaat, denk goed na over welk eindresultaat je wilt bereiken. Het draait tenslotte om het behoud van je huis!


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>