Je nieuwbouwwoning op een veilige wijze afwerken

Na de realisatie van je eigen woning is het zaak om deze verder af te werken. Denk aan het behangen van de muren, het ophangen van lampen aan het plafond, enzovoorts. Belangrijk hierbij is het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Zo is een stabiele trap met de juiste maximale werkhoogte essentieel om het risico op letsel te minimaliseren. Waar men binnen grote magazijnen en bijvoorbeeld in de industrie kiest voor een bordestrap met een plateau aan de bovenzijde, volstaat voor particuliere huishoudens veelal een enkel- of dubbel oploopbare trap aluminium trap. 

Ben je voornemens om relatief vaak met elektra aan de slag te gaan? In dat geval kan een trap van kunststof interessant zijn. Het voordeel van kunststof trappen is dat deze isolerende eigenschappen hebben. Het verkleint het risico dat je onder spanning komt te staan bij de uitvoering van klussen met de elektra in huis. In dit artikel lees je meer over het vinden van een geschikte trap. 

Aan de slag met een enkel- of dubbel oploopbare trap 

Wie online op zoek gaat naar een geschikte kunststof- of aluminium trap merkt al snel op, dat het aanbod zeer groot is. Hoe vind je een trap die past bij de klussen die jij uit wilt voeren? Zoals reeds werd aangehaald volstaat een enkel oploopbare trap in veel gevallen. Kies voor een trap met anti-slip treden en anti-slip voeten aan de onderzijde. Het helpt je te voorkomen dat je van de traptreden glijdt. In het bijzonder wanneer deze vochtig zijn.  

Wanneer je op zoek bent naar iets meer comfort kan een dubbel oploopbare trap de beste keuze zijn. Het voordeel van zo’n dubbel oploopbaar model is onder meer dat je deze minder vaak hoeft te verplaatsen bij bijvoorbeeld het verven van een muur.

Gebruik uitsluitend trappen die voldoen aan wet- en regelgeving 

Maak bij de uitvoering van klussen in en rondom je nieuwbouwwoning uitsluitend gebruik van trappen die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op dit vlak. Dit betekent bijvoorbeeld dat de trap moet voldoen aan de eisen uit de Warenwet. Zou dat niet gelden voor de trap die je gebruikt, dan is de kans op ongelukken met bijbehorend zwaar letsel groot. Voor de enkel- en dubbel oploopbare aluminium trap geldt dat deze ook moet voldoen aan de eisen uit de NEN 2484-norm. Voor kunststof trappen met een isolerende werking geldt een andere norm.  

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.