Neem een akoestisch plafond mee in je nieuwbouwplannen

Bij het maken van een nieuwbouwplan wordt vaak weinig aandacht besteed aan het plafond. Zelfs een architect ziet dit belangrijke punt nog regelmatig over het hoofd. Dit is eeuwig zonde! Om optimaal te genieten van jouw nieuwbouwwoning, raden we aan om een akoestisch plafond direct mee te nemen in het nieuwbouwplan. 

Wat is een akoestisch plafond?

Een akoestisch plafond bestaat uit geluidsabsorberende platen/panelen of akoestisch spuitwerk. De functie is om de nagalmtijd in een ruimte te verlagen. Het is mogelijk om verlichting of speakers in te laten bouwen in een akoestisch plafond. Daarnaast heb je de keuze uit diverse soorten en afwerkingen (zoals een naadloos akoestisch plafond), zodat het altijd goed aansluit op het ontwerp van de woning. 

Professioneel advies

Wanneer je overweegt om een akoestisch plafond te laten installeren, is het belangrijk om professioneel advies te vragen. Werk bijvoorbeeld samen met een specialist van Penning Akoestiek. Dit bedrijf heeft al ruim 15 jaar ervaring en werkt enkel met eigen, geschoold personeel. In het geval van een nieuwbouwwoning werkt de specialist nauw samen met de elektricien, aannemer en/of architect. Is jouw nieuwbouwwoning al af, maar heb je toch interesse in een akoestisch plafond? Dan kun je een akoestische screening laten uitvoeren. Hierbij wordt de nagalm berekend en krijg je persoonlijk advies van een professional. 

Waarom kiezen voor een akoestisch plafond?

Een akoestisch plafond heeft veel voordelen. Om te beginnen vermindert het de galm in de woning. Zeker bij grote ruimtes of kamers met een hoog plafond heeft dit een grote meerwaarde. De nieuwbouwwoning klinkt niet meer hol en de vervelende echo is verleden tijd. Zelfs als je de kamers vrij minimalistisch inricht. Ook leef- en loopgeluiden worden door een akoestisch plafond beter gedempt. Het is aangenamer om muziek te luisteren of films te kijken, fijner om een goed gesprek te voeren en gemakkelijker om je te concentreren tijdens het thuiswerken. Heb je jonge kinderen of huisdieren? Dan ervaar je veel minder geluidsoverlast als ze rondrennen in de woonkamer. Tot slot is een akoestisch plafond erg onderhoudsvriendelijk. Je maakt het schoon met een plumeau of een stofzuiger met een zachte opzetborstel. Vraag naar de exacte onderhoudsvoorschriften van jouw type plafond voor het beste resultaat. 

Vele toepasmogelijkheden

Akoestische plafonds kunnen niet alleen worden toegepast in woningen. Ook in bedrijfspanden, kantoorruimtes, hotels, restaurants, sportruimtes en scholen worden ze vaak geïnstalleerd voor optimale geluiddemping. Vraag dus gerust naar meer informatie en de mogelijkheden als zakelijke klant.

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te ori├źnteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.