Logo
Redenen om te kiezen voor een opleveringskeuring

Redenen om te kiezen voor een opleveringskeuring


Overweeg jij momenteel om een opleveringskeuring aan te vragen? Dit kan zeker een interessante optie zijn voor je. Een opleveringskeuring bevat namelijk vele voordelen waar je gebruik van kunt maken. Daardoor zijn er meer dan genoeg reden om te kiezen voor een opleveringskeuring aanvragen. Ben jij benieuwd welke redenen dit precies zijn? Dan is het zaak om deze blog aandachtig door te nemen. Je leert hier namelijk precies wat deze redenen zijn. Op deze manier wordt het makkelijker voor je om de juiste keuze te maken.

Wanneer je nieuwbouwhuis binnenkort wordt opgeleverd

In de eerste plaats kiezen veel mensen voor een opleveringskeuring nieuwbouw vanwege het feit dat een huis nieuwbouw is en binnen korten opgeleverd wordt. Dit houdt namelijk in dat het huis nog niet helemaal af is en er nog gebouwd wordt. Doordat er nog een kans bestaat dat er verborgen gebreken in een nieuw huis zitten, is een opleveringskeuring een goede methode om eventuele problemen te ontdekken voordat je het huis echt over koopt.

Om te weten waar er nog werk moet worden verricht

Ten tweede is het een goede reden om voor een opleveringskeuring te kiezen wanneer je nog moet weten of er ergens werk moet worden verricht. Het bouwen van een woning is namelijk een groot project voor een aannemer. Daardoor worden er vrijwel altijd kleine details over het hoofd gezien. Met een opleveringskeuring ontdek je waar de gebreken van een huis zitten. Vervolgens kan de aannemer weten waar er nog werk aan de winkel is. Zo help je iedereen hierbij.

Je versterkt je positie tegenover de aannemer

Ook is het slim om voor een opleveringskeuring te kiezen wanneer jij je positie tegenover de aannemer wil versterken. In de huidige huizenmarkt staan aannemers sterk in hun schoenen. Ze hebben immers meer dan genoeg projecten waar ze uit kunnen kiezen. Met een opleveringskeuring hebben ze ineens een minder sterke positie echter. Dit komt doordat deze keuring precies vertelt hoe goed de oplevering van de woning is. Daardoor worden aannemers geforceerd om beter hun best te doen en geen kortere weg nemen.

Geen onverwachte kosten

Tot slot is het kiezen voor een opleveringskeuring handig om te doen wanneer jij geen onverwachte kosten wilt maken. Wanneer jij pas achter verborgen gebreken komt na de oplevering, valt dit immers onder jouw verantwoordelijkheid. Daardoor moet je zelf voor deze kosten opdraaien. Dit kan aardig veel bedragen, wat vanzelfsprekend niet de bedoeling is. Daarom is het slim om bij een plek als Huiskeur te kiezen voor een opleveringskeuring. Op deze manier ben je er zeker van dat jij niet tegen onverwachte kosten oploopt. Daar zal je portemonnee je later zeker dankbaar voor zijn.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>