Logo

Tips voor het plaatsen van een schutting

Het plaatsen van een nieuwe schutting hoort erbij als je een bouwkavel gekocht hebt. Het lastige aan een schutting is echter dat het niet enkel voor jezelf is. Een tuin schutting is in de meeste gevallen een afscheiding tussen jou en je buren. Hierdoor moet je samen met je buren de juiste schutting uit gaan kiezen. Om ervoor te zorgen dat je allebei tevreden bent over de schutting, is het slim om samen te gaan kijken naar een nieuwe schutting. Op deze manier ben je beide tevreden en kun je de schutting gaan plaatsen. In dit blog bericht willen we je enkele tips geven voor het plaatsen van een nieuwe schutting.

De keuze voor een schutting

Wanneer je een schutting gaat plaatsen, kan de keuze lastig zijn. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten en maten schuttingen die je kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld in eerste instantie aan een hardhouten schutting. Deze schutting is erg stevig en geeft een mooie uitstraling aan de tuin. Je dient de schutting te behandelen met een goede beits om het hout te beschermen. Als je de schutting hebt geplaatst, kan hij er jarenlang mee vooruit. Daarnaast kun je ook kiezen voor varianten met steen of beton. Deze zijn doorgaans moeilijker te plaatsen en kosten ook meer geld. Het is dus zeker aangeraden om te kijken naar een hardhouten schutting om te plaatsen bij je nieuwe kavel.

De kleur kiezen voor de schutting

Voordat je de schutting gaat plaatsen, is het verstandig om na te denken over de kleur die je graag wilt. Met een houten schutting kun je namelijk enorm veel kanten op. Allereerst kun je de natuurlijke kleur van het hout behouden. Je kunt het hout in dit geval behandelen met een kleurloze beits. Daarnaast kun je ook kiezen voor een andere kleur. Veel mensen kiezen in dit geval voor een zwarte schutting. Als je dit ook wilt maken, kun je ervoor kiezen om het hout te behandelen met een zwarte beits. Deze beits heeft al een dekkende, zwarte laag, waardoor je niet veel meer hoeft te schilderen. Dit bespaard je natuurlijk enorm veel tijd!

Het plaatsen van de schutting

Heb je bedacht om een hardhouten schutting te plaatsen? Dan kun je direct aan de slag met het plaatsen van de schutting. Zorg ervoor dat je met touwtjes de precieze locatie van de schutting gaat weergeven. Deze zorgen ervoor dat je precies weet waar je de schutting kunt plaatsen en je geen fouten maakt. Vervolgens ga je gaten maken in de grond om de tussenpalen in te plaatsen. Zorg ervoor dat je deze op de juiste afmetingen zet, zodat je schutting stevig komt te staan. Ook is het belangrijk dat je de palen diep genoeg de grond in slaat. Als je de gaten hebt gemaakt, kun je de palen in de grond zetten en de tussenplanken van de schutting gaan plaatsen. Je bent nu de nieuwe eigenaar van een prachtige schutting!

Decoraties voor je schutting

Op het moment dat je de nieuwe schutting geplaatst hebt, kun je gaan kijken voor decoraties voor de schutting. Je kunt hier namelijk enorm veel verschillende kanten mee op. Het plaatsen van een schutting geeft je namelijk de mogelijkheid om verschillende dingen tegen de schutting aan te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke spiegel, maar je kunt ook gaan voor leuke hangplanten. De hangplanten aan een schutting zijn een zeer leuke toevoeging voor de kleinere tuin. Op deze manier raak je namelijk niet veel ruimte in de tuin kwijt, maar je voegt wel leuke planten toe.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>