Van stopcontact naar bouwplaats: elektrische revolutie in de bouw

De bouwsector ontwikkelt zich continu. Als gevolg van verschillende voorschriften en klimaatregels om de uitstoot te beperken, komen er steeds meer elektrische gereedschappen. De evolutie heeft voordelen, maar er valt nog veel in te halen. Toch nemen deze apparaten het zware handwerk over van ons. Het is een interessante ontwikkeling in de bouwsector en dit is nog maar het begin. Lees hier wat het effect van deze revolutie op de bouw heeft en zal hebben in de toekomst.  

1.     Minder geluid en meer kracht 

Elektrische energie is een onvermijdelijke ontwikkeling, daarom hebben we onze hamers en beitels, die vreselijk lawaai maken, ingeleverd voor elektrisch gereedschap, zoals elektrische pallettrucks. Ze zijn stiller, wat leidt tot minder geluidsoverlast op de bouwplaats. Ze zijn ook krachtiger en werken nauwkeuriger dan ooit verwacht. Rust op de bouwplaats maakt werken voor iedereen comfortabeler en doet de productiviteit stijgen.

2.     Van zwaar tillen naar slimme machines 

Het proces van elektrificatie in de bouw is nog in volle gang. Gelukkig is de enorme belasting van handwerk sterk verminderd door elektrische heftrucks en kranen. Deze heffen en verplaatsen materialen met ongekende nauwkeurigheid. De kans op te zware lasten is flink gedaald, vanwege een verbeterde algehele veiligheid op de werkvloer. Ten slotte houden bouwvakkers meer tijd over door te werken met deze snelle en vooral handige tools. 

3.     Duurzaam bouwen 

De gebruikskosten van elektrische machines liggen veel lager dan voor hun tegenhangers met brandstoffen. En de behoefte aan emissievrije apparaten is sterk toegenomen de afgelopen jaren. Daarom is het werken met elektrische gereedschappen efficiĆ«nter, met minder onderhoudskosten en een lagere ecologische voetafdruk een groot voordeel voor de bouwsector. 

4.     Perfect resultaat 

Met elektrische gereedschappen kan een nauwkeurigheidsniveau worden bereikt dat een paar jaar geleden ongekend was. Dankzij deze mogelijkheden kunnen bouwvakkers nu componenten maken die direct perfect passen en tegelijkertijd verspilling tegengaan. 

5.     Bouwen zonder beperkingen

Bouwvakkers hoeven zich tegenwoordig niet meer bezig te houden met die oneindige snoeren. In het verleden werden deze modellen aangedreven door een kabel, nu worden er steeds meer modellen uitgerust met batterijen. Dit bevordert de bewegingsvrijheid en kunnen moeilijke plekken ook bereikt worden. 

Met de snelle uitbreiding van elektrische gereedschappen in de bouw, richten we ons niet alleen op inventieve, duurzame bouwmethoden, maar ook op de economie. De moderne bouw omarmt deze kracht van elektrische ontwikkeling maar al te graag. De bouwsector belooft een geweldige toekomst te worden aangedreven door elektriciteit! 

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriƫnteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.