Logo
Woning afwerken na verbouwing: wat kun je zelf doen?

Woning afwerken na verbouwing: wat kun je zelf doen?

Heb je een grote verbouwing gehad aan je woning? Als het eind bijna in zicht is, is dat natuurlijk een hele opluchting. Maar vergeet niet om nog de puntjes op de i te zetten! Bij de afwerking komt ook nog wel het een en ander kijken. Het gaat dan misschien niet zozeer om de zwaarste klussen, maar wel om klussen die wat precisie vragen. Waar kun je allemaal aan denken, waar je als thuisklusser prima zelf mee aan de slag kunt gaan?

Woning afwerken na verbouwing: wat kan je zelf doen? #verbouwen #klussen #thuisklusser #bouwkavelsonline 

Schuren in de woning

Soms moeten er na de verbouwing nog hier en daar wat oppervlakten worden geschuurd. Daar kun je prima zelf mee aan de slag gaan, met een goede schuurmachine! Schuur bijvoorbeeld de deuren of de plinten, om alles van een nette afwerking te voorzien. Je wilt immers dat je woning na de verbouwing tiptop in orde is: dan kun je er pas écht van gaan genieten. Met een handige tool zoals de schuurmachine is het klusje gelukkig eenvoudig te klaren.

Schilderwerk 

Met het schilderwerk kun je prima zelf aan de slag gaan na de verbouwing. Of het nu gaat om de deuren, de muren of het plafond – trek er voldoende tijd voor uit, om dit in de verschillende ruimtes van je woning te doen. 

Plaatsing vloer

Ligt de nieuwe vloer er nog niet direct in na de verbouwing? Ook hierbij kun je ervoor kiezen om er zelf mee aan de slag te gaan. Zeker als je al eens eerder een vloer hebt gelegd, is dat een goede mogelijkheid. Het is wel handig om hulp in te schakelen: het gaat een stuk sneller om dit samen te doen.

Afwerking trap

Als je een trap in je woning hebt, is het slim om hier ook een momentje voor te nemen wat betreft de afwerking. Misschien heeft de trap wel een schilderbeurt nodig. En denk er verder aan om bijvoorbeeld beschermers op de traptreden te plaatsen, zodat de trap langer netjes blijft.

Inrichting van het interieur

Tot slot, als alle klussen zijn afgerond, is het zaak om je woning weer helemaal in te richten. Ook dit is een leuk onderdeel van de verbouwing! Nu ga je namelijk volledig zien hoe het eindresultaat in elkaar steekt. Het huis wordt immers pas weer een thuis als je spullen erin staan. Denk na over een nieuwe inrichting: valt dit nog op een bepaalde manier te optimaliseren? Als je de meubels en accessoires op een doordachte wijze terugplaatst in huis, heb je echt over alles nagedacht.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>