Zelf een huis bouwen: deze mensen heb je nodig

Heb jij plannen om je eigen huis te bouwen? Gefeliciteerd! Het bouwen van je eigen huis is een slopend en lang, maar wel ontzettend mooi project dat je ontzettend veel genoegdoening gaat bieden. Maar voor de meeste mensen is een huis bouwen niet iets wat ze op dagelijkse basis doen en zijn er professionals nodig. Deze mensen heb jij absoluut nodig in je kring als jij van plan bent je eigen huis te bouwen.

Een bouw consultant

Voor het algemene plaatje bij het bouwen van jouw huis kun je terecht bij een bouwconsultant. Kijk bijvoorbeeld eens bij Schippers Bouwconsult voor een fijne bouwconsultant. Je kunt deze één keer inhuren voorafgaand aan het proces, of echt als een soort mentor laten meelopen. Een bouwconsultant helpt jou met het opstellen van een algemeen plan.

Architect

Wanneer de plannen er zijn moet er een goede bouwtekening van het huis gemaakt worden. Misschien weet je wel een beetje hoe het eruit moet gaan zien, maar heb je enig idee waar alle leidingen moeten komen, wat een handige plek is voor stopcontacten, hoe de fundering eruit moet gaan zien of hoe je een stevig dak creëert. Een professionele architect kan jouw ideeën omzetten in een mooie bouwtekening en komt waarschijnlijk met een hoop slimme plannen om jouw droomhuis naar een nog hoger plan te tillen. Wanneer er eenmaal een goede bouwtekening ligt, kun je beginnen met de daadwerkelijke bouw van je huis.

Aannemer

Klaar om te gaan bouwen? Ga op zoek naar een goede aannemer. Een aannemer coördineert en realiseert bouwprojecten en is dus eigenlijk het alziend oog van jouw huis in wording. Ga echt kritisch op zoek naar jou aannemer. Het contact tussen jullie moet lekker soepel verlopen, want je bent voorlopig nog niet van deze persoon af. De aannemer is jouw voornaamste contactpersoon tijdens de bouw van jouw huis.

Werklui

Ga je het allemaal zelf doen? Dacht het niet! Hoe handig je ook bent, in je eentje een huis bouwen is een onmogelijke taak. Je hebt kundige werklui nodig als metselaars en stukadoors. De bouw van een huis is een ontzettend groot project waarbij allerlei verschillende taken uitgevoerd moeten worden. Zie je even door de bomen het bos niet meer en weet je niet zo goed wie je nou allemaal moet gaan inhuren. Samen met de aannemer of bouwconsultant kun je dit soort dingen uitstekend op een rijtje zetten.

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.