Duurzaam verwarmen

Gas is uit de mode en de energieprijzen schieten door het dak! Bij een nieuw te bouwen huis kies je dan ook voor de meest milieu- en kostenvriendelijke manier om er warmpjes bij te zitten. In Casco 7 besteden we aandacht aan de verschillende mogelijkheden om jouw huis zo duurzaam mogelijk te verwarmen.

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om warmte te produceren die wordt afgegeven aan de vloerverwarming, ventilatorconvectoren of radiatoren en de warmwaterboiler. Een zeer energie efficiënt systeem dat een milieuvriendelijke oplossing biedt voor de verwarming en koeling van je woning en de bereiding van warm tapwater voor bad, douche en keuken.

Lucht warmtepomp

Met luchtwarmtepompen kun je genieten van comfortabele warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort het hele jaar door. Deze efficiënte systemen halen energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Tijdens warme dagen kan hetzelfde systeem zorgen voor verkoeling. Hoewel de warmtepomp elektriciteit nodig heeft om te werken, levert elke kilowatt aan stroom ongeveer 5 kilowatt aan warmte. Een luchtwarmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht, die vervolgens door de warmtepomp wordt omgezet in bruikbare warmte. De binnenunit zorgt voor de verspreiding van deze warmte via vloerverwarming en warmwaterboilers.

All-electric warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp biedt de mogelijkheid om volledig af te stappen van aardgas. Het vervult alle functies van een traditionele cv-ketel, namelijk het verwarmen van je huis en het leveren van warm water. Steeds vaker wordt de all-electric warmtepomp gezien als een duurzame verwarmingsoplossing voor goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Deze warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en zet dit om in een bruikbare temperatuur. Het toestel bevat een voorraadvat voor warm water en heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een hoge koelkast.Hybride warmtepompEen hybride warmtepomp werkt in combinatie met je cv-ketel, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op het gasverbruik voor verwarming, gemiddeld tot wel 60%. Meestal zorgt de warmtepomp voor de benodigde warmte in huis, maar wanneer het kouder wordt, springt de cv-ketel bij om bij te verwarmen. Hierdoor hoef je nooit in de kou te zitten. Daarnaast zorgt de cv-ketel ook voor het warme water in de badkamer en keuken.

Haal de zon in huis

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op: goed voor het milieu en je energierekening. Een veelgebruikte combi bij duurzaam verwarmen is de combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd. Omdat een warmtepomp gevoed wordt met elektriciteit, kunnen zonnepanelen deze energie leveren voor je warmtepomp.

PVT-systeem

Een PVT-systeem is een combinatie van een traditioneel zonnepaneel en een zonnecollector in één. Het heeft het vermogen om zowel elektriciteit op te wekken als de warmte van de zon te benutten voor het verwarmen van water of lucht. De panelen bevatten collectoren waar een mengsel van water en glycol doorheen stroomt. Deze collectoren halen energie uit zowel het zonlicht als de omgevingslucht, die dienen als bron voor de warmtepomp. Het resultaat is een stille en onopvallende energiebron! De warmtepomp verhoogt vervolgens de temperatuur tot het niveau dat nodig is voor het verwarmen van het huis en het tapwater. Dit systeem werkt samen met de warmtepomp om ook 's nachts en op bewolkte dagen de woning te verwarmen en warm water te leveren.

Lees het hele artikel in Casco 7 en ontdek nog meer over het duurzaam verwarmen van jouw huis en welke oplossingen er bij jou en jouw huis kunnen worden toegepast.

Beeldmateriaal: Neeleman installateurs

Gaat u een huis bouwen?

Vraag dan informatie aan bij onze partners

Architectenbureaus
Selecteer alle brochures
Badkamers
Selecteer alle brochures
Domotica
Selecteer alle brochures
Huizenbouwers
Selecteer alle brochures
Interieur (wanden en plafonds)
Selecteer alle brochures
Interieurarchitecten
Selecteer alle brochures
Kelders
Selecteer alle brochures
Keukens en inbouwapparatuur
Selecteer alle brochures
Zwembadbouwers
Selecteer alle brochures

Vul hieronder uw gegevens in:


Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Uit onze webshop

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.