Het hart van elke energiezuinige woning

Een belangrijke stap om efficiënter en bewuster om te kunnen gaan met energie, is het in kaart brengen en beter beheren van je verbruik. Hoe je dat doet? De intuïtieve technologie van een smart home systeem helpt je een gedetailleerd beeld te geven van je elektriciteitsverbruik, de herkomst van deze energie in kaart te brengen en te laten zien waarvoor deze wordt gebruikt. Vervolgens worden deze gegevens ingezet om jouw energie-efficiëntie te optimaliseren en zo uiteindelijk je elektriciteitsrekening binnen de perken te houden. Wist je dat je zo’n 5 à 15% kan besparen door je energieverbruik nauwgezet op te volgen? Meten is weten!

Bespaar energie: monitor je verbruik

In deze tijd is een nieuwe manier van energie verbruiken aan de orde. Een smart home systeem zoals Niko Home Control geeft je alle tools die nodig zijn om comfortabel energie te besparen met een centrale bediening om jouw energieverbruik te optimaliseren. De eerste stap naar een efficiënt energiebeheer is weten hoeveel elektriciteit je opwekt of verbruikt. Op het touchscreen van je Niko Home Control installatie en in de app op je smartphone kan je op elk moment het elektriciteitsverbruik van je woning bekijken. Maar hier stopt het niet! Zo kan je ook de opbrengst van je zonnepanelen en het sluimerverbruik van verschillende apparaten op de voet volgen. Weten hoeveel energie je verbruikt en opwekt, is nog maar het begin van alle mogelijkheden van het slimme systeem.

Optimaliseer het gebruik van jouw zonne-energie

Terwijl het kennen - en beheren - van jouw energieverbruik belangrijk is, is het net zo cruciaal om een goed inzicht te hebben in de hoeveelheid elektriciteit die je zelf produceert met zonnepanelen. Om je energieverbruik te optimaliseren, meet het slimme systeem de opbrengst van je zonnepanelen en beheert waar en wanneer deze zelfopgewekte energie gebruikt moet worden. Met een aantal huishoudelijke producten die veel energie verbruiken - denk aan je boiler, wasmachine en je wasdroger - is het voordeliger om de gratis energie die je produceert, te gebruiken wanneer die beschikbaar is. Bij overproductie stuurt de Niko Home app daarom meldingen, zodat je de wasdroger en de afwasmachine kan aanzetten en stuur je automatisch het laden van je auto aan bij voldoende stroom opbrengst. Ben je op dat moment niet thuis? Dan kan je eenvoudig instellen dat Niko Home Control dit in jouw plaats automatisch doet. De solar mode van Niko Home Control zorgt ervoor dat verbonden toestellen zelfs automatisch geactiveerd worden wanneer er te veel zonne-energie wordt opgewekt. Dat kan je bijvoorbeeld doen met geconnecteerde schakelbare stopcontacten of slimme stekkers die alleen geactiveerd worden wanneer er zonne-energie beschikbaar is. Het helpt je met het beheer van je apparaten op basis van je zelf opgewekte energie, waardoor jouw zelfconsumptie verhoogd wordt. Zo verbruik je je eigen echte groene energie en dat scheelt geld.

Slimme meldingen

Heb je nog geen zonnepanelen, maar wil je toch je energieverbruik aanpakken? Ook dan zit je goed bij Niko Home Control! Volg je elektriciteitsverbruik op het scherm van je installatie of via de handige app op je smartphone. Slimme meldingen zorgen ervoor dat je je verbruik tot in de puntjes kunt volgen. Sluimerverbruik of defecte toestellen spoor je bovendien meteen op. Hierdoor voorkom je onaangename verrassingen op je factuur. Sluimerverbruik kan je daarnaast ook voorkomen door de alles-uit-functie waarmee je woning in een ecostand wordt gezet. Een vooraf ingestelde routine die al je verwarming, toestellen en verlichting uitschakelt wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen of je woning verlaat. Ook als je niet thuis bent, schakel je eenvoudig de alles-uitfunctie aan via de Niko Home app op je smartphone. Uiteraard bepaal je zelf over welke toestellen dit gaat. Je koelkast en diepvries wil je natuurlijk altijd ingeschakeld laten. Maar het stopcontact van je afwasmachine mag misschien wél uitgeschakeld worden, net zoals je verwarming wanneer je niet thuis bent. Zo behoud je op elk moment de controle over het energieverbruik in je woning.

Smart home op eigen tempo

Wil je alle functies in je woning bedienen vanaf één centrale plek? Vertrouw dan op de huisautomatisering van Niko. Alle functies eenvoudig bedienen, je energieverbruik opvolgen, automatische sturing van verlichting, met één toets alle stopcontacten en lichten aan- en uitzetten, meer comfort, veiliger wonen dankzij toegangscontrole, en noem maar op. Je hoeft nog niet vanaf dag één ‘full option’ te gaan, maar kan je smart home in de toekomst op je eigen tempo uitbreiden, rekening houdend met je budget.Ontdek hoe Niko Home Control een betrouwbare partner kan zijn als het aankomt op inzicht krijgen in je energieverbruik, je energie-efficiëntie optimaliseren en zo uiteindelijk je elektriciteitsrekening binnen de perken te houden. www.niko.eu

Bestel Casco Magazine 10 - 2024 voor het complete artikel over smart home systeem van Niko.

Gaat u een huis bouwen?

Vraag dan informatie aan bij onze partners

Architectenbureaus
Selecteer alle brochures
Badkamers
Selecteer alle brochures
Domotica
Selecteer alle brochures
Huizenbouwers
Selecteer alle brochures
Interieur (wanden en plafonds)
Selecteer alle brochures
Interieurarchitecten
Selecteer alle brochures
Kelders
Selecteer alle brochures
Keukens en inbouwapparatuur
Selecteer alle brochures
Zwembadbouwers
Selecteer alle brochures

Vul hieronder uw gegevens in:


Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Uit onze webshop

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.