Verhuizen nieuwe stijl in Den Bosch

Rhona en Menno uit Minitopia (Den Bosch) verhuisden na hun gezinsuitbreiding niet naar een ander huis, maar lieten een groter tiny house plaatsen op de plek van hun oude. In Casco magazine, hét magazine voor duurzame bouw, vertellen zelfbouwers hun verhaal. Op onze website laten we een gedeelte van hun bouwreis zien. Wil je alle foto's en het hele verhaal lezen van Rhona en Menno? Bestel dan via onze website Casco magazine 9.

Jullie kozen voor prefab zelfbouw. Waarom?

Menno: Wij vinden het als interieurvormgevers belangrijk om zelf te kunnen bepalen hoe we precies wonen, en dat is binnen de reguliere woningmarkt moeilijker te realiseren. Vandaar de zelfbouw. In eerste instantie hadden we een eigen ontwerp gemaakt met drie volumes. Belangrijk voor ons was dat we onze woning zouden kunnen verplaatsen. Op een gegeven moment kwamen we met Mill Home in contact. Zij vonden ons ontwerp interessant, maar gaven ook aan dat we bij hen voor prefabwoningen terechtkonden. Wij waren erg te spreken over die prefabmogelijkheden en besloten daarvoor te gaan.

Wat voor woning is het uiteindelijk geworden?

Op onze tijdelijke woonlocatie, Minitopia Den Bosch, mochten we gebruikmaken van een Mill Home-showmodel, de Tiny Loft Single-variant, terwijl een nieuwe woning van Mill Home op dat moment voor ons gebouwd werd. Ongeveer driekwart jaar later werd de Duo (28m², één verdieping) van Mill Home voor ons neergezet. En onlangs is de Duo verruild voor de Family (45m², twee verdiepingen), maar nog steeds op dezelfde plek. Hiervoor moest alleen wel even de fundering aangepast worden. De Duo waar wij in gewoond hebben is nu in gebruik als recreatiewoning.

Dus jullie wonen al in jullie derde tiny house?

Ja, en dat dus op één locatie. We wilden graag in een tiny house wonen vanwege het duurzaamheidsaspect. Door zo min mogelijk ruimte in te nemen proberen we onze impact op de wereld te minimaliseren. Bijkomend voordeel van klein wonen is dat we echt voor kwaliteit konden kiezen. Qua budget is het te overzien als je niet veel nodig hebt.

Welke andere voordelen heeft een tiny house voor jullie?

We zijn voorstanders van de deelcultuur op Minitopia. Zo delen we een wasmachine en gereedschap met een aantal buren. Dat scheelt ruimte, geld en energie. Ook vinden we het prettig dat ons prefab tiny house met natuurlijke materialen gebouwd is en dat er zo min mogelijk afval en reisbewegingen aan te pas zijn gekomen. Deze nieuwe, kleine, duurzame schil die voldoet aan de huidige bouweisen en isolatiewaardes waarin wij wonen voelt beter dan een tochtige jarendertigwoning met enkel glas proberen te isoleren. Op dit moment delen onze kinderen een slaapkamer. Mochten ze ooit een eigen slaapkamer willen, dan kunnen we nog een element aan onze woning toevoegen en verhuist onze slaapkamer naar beneden. En als we hier ooit weg moeten, dan nemen we ons huis mee.

Bestel Casco Magazine 9 - 2024 voor het complete verhaal en uitgebreide fotoreportage van de start tot eindresultaat.

Fotograaf:  Rhona Bos

Gaat u een huis bouwen?

Vraag dan informatie aan bij onze partners

Architectenbureaus
Selecteer alle brochures
Badkamers
Selecteer alle brochures
Betonvloeren
Selecteer alle brochures
Domotica
Selecteer alle brochures
Huizenbouwers
Selecteer alle brochures
Interieurarchitecten
Selecteer alle brochures
Kelders
Selecteer alle brochures
Keukens en inbouwapparatuur
Selecteer alle brochures

Vul hieronder uw gegevens in:


Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Uit onze webshop

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.