4 signalen dat je WC verstopt is

Een verstopte wc is een van die problemen die niemand graag tegenkomt, maar helaas kan het iedereen overkomen. Het is belangrijk om de tekenen van een verstopte wc te herkennen, zodat je snel actie kunt ondernemen om het probleem aan te pakken voordat het erger wordt. In deze blog noemen we er 4!

1. Langzame afvoer

Een van de eerste tekenen van een verstopte wc is een langzame afvoer. Als je merkt dat het water in de wc-pot langzaam wegstroomt nadat je hebt doorgespoeld, kan dit duiden op een gedeeltelijke verstopping in de leidingen. Dit kan veroorzaakt worden door ophoping van toiletpapier, vuil of ander afval dat vastzit in de leidingen.

2. Borrelen 

Een ander veelvoorkomend signaal van een verstopte wc is borrelen in de wc-pot. Dit gebeurt wanneer lucht vastzit in de leidingen en probeert te ontsnappen. Het borrelen kan gepaard gaan met onaangename geuren die uit de wc-pot komen. Dit kan duiden op een verstopping die de waterstroom belemmert en lucht vasthoudt in de leidingen. Deze geuren kunnen overigens ook merkbaar zijn in de rest van het huis, bijvoorbeeld doordat ze via de gootsteen naar boven komen.

3. Terugkerende verstoppingen 

Als je merkt dat je wc regelmatig verstopt raakt, zelfs na het gebruik van ontstoppingsmiddelen of andere methoden om de verstopping te verhelpen, kan dit een teken zijn dat er een groter probleem is. Terugkerende verstoppingen kunnen duiden op een structureel probleem in de leidingen, zoals een verstopping die dieper in het rioolsysteem ligt.

4. Overstromingen of waterlekkage

Het meest voor de hand liggende teken van een verstopte wc is wanneer de wc overstroomt of er waterlekkage optreedt rond de basis van de wc-pot. Dit kan gebeuren wanneer de verstopping zo ernstig is dat het water niet meer kan wegstromen, waardoor het terugkomt in de wc-pot en mogelijk overloopt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot waterschade aan de vloer en muren rondom de wc.

Jouw wc verstopt?

Is jouw riool verstopt Tilburg? Een specialist als Riool Totaal Service weet precies wat er moet gebeuren om jouw probleem te verhelpen. Neem contact met ze op en ervaar het zelf!

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriƫnteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.