Logo
Het bouwproject in een notendop: van bouwkavel naar interieur kansen

Het bouwproject in een notendop: van bouwkavel naar interieur kansen

Het bouwproject in een notendop: van bouwkavel naar interieur kansen #bouwkavels #bouwkavelsonline #bouwproject #interieur

Het bouwproces is ingewikkeld en bestaat uit allerlei stappen. Het kan soms jaren duren voordat een bouwkavel is omgetoverd tot een woningwijk of bedrijfspand. Er zitten veel haken en ogen aan het proces, maar hieronder leggen we je in het kort uit hoe een initiatief eindigt in beheer. 

Initiatief 

Of het nu gaat om een bedrijfspand of gezinswoning: een project begint altijd met een bepaald initiatief. Dat initiatief wordt genomen door iemand die er baat bij heeft. Dit is vaak de klant. Er wordt gekeken naar wensen en eisen en op basis daarvan wordt een geschikte locatie uitgezocht. Regelmatig wordt in deze fase al gebruik gemaakt van een architect of adviseur. Bouwwerkers hebben in deze periode nog niets te zeggen: de projectleider heeft alle touwtjes nog in handen. 

Ontwerp 

Als het idee af is, wordt het tijd om na te denken over het ontwerp. Dit is de voorbereidende fase: er wordt nog niet gebouwd. Als er nog geen architect betrokken was bij het bouwproces, is deze nu wel aanwezig. Evenals ingenieurs en adviseurs over de installatie en constructie van het gebouw. In deze fase van het proces worden knopen doorgehakt en wordt het design besproken. Het bouwteam heeft een belangrijke rol: zorgen dat zoveel mogelijk wensen van de eigenaar of projectleider worden nagekomen. De bal ligt nu dus niet meer bij de projectleider. 

Inkoop en realisatie

Na overeenstemming van klant en het projectteam, is het tijd om alle werktuigen, materialen en werknemers in kaart te brengen. Deze periode is vaak ingewikkeld en uitdagend. Al is dit wel afhankelijk van de projectgrootte, beschikbare middelen en de afgesproken bouwtijd. Na de inkoop komt de realisatie. Het bouwen kan nu beginnen en daaraan voorafgaand vindt vaak een pre-constructie meeting plaats. Ligt iedereen nog steeds op dezelfde lijn? In dit gesprek komen ook onderwerpen als kwaliteitscontrole en werkuren van werkkrachten aanbod. 

Beheer 

Wanneer het gebouw af is, kan er worden nagedacht over het interieur. Soms wordt hierbij een binnenhuisarchitect ingeschakeld, maar dit hoeft natuurlijk niet. Een belangrijk aspect is het type eigenaar dat in de woning treedt. Zo zal een gezin met kleine kinderen minder snel kiezen voor een open trap. Ook is comfort erg belangrijk in deze fase: goede meubelzorg is cruciaal. Zo zal de een kiezen voor houten stoelen, maar zal de ander eerder een sta-op stoel kopen. 


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>