Logo

Je dakraam bekleden

Het grootste nadeel van dakramen is dat ze op een schuin oppervlak staan, zodat er ook gordijnen aan de onderkant moeten worden bevestigd om effectief te zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende alternatieven voor het bekleden van dakramen beschikbaar. Hier zijn vijf bijkomende mogelijkheden.

Gordijnen

Dit zijn standaard gordijnen met een roede aan de onderkant. U kunt dit op twee manieren doen, die beide effectief zijn. De eerste is om een andere roede door de onderste zoom te steken, zoals die aan de bovenkant is verbonden. Daarna moet u ervoor zorgen dat de lengte van het gordijn juist is. Het tweede alternatief is een roede onderaan het raam te gebruiken en het gordijn daaroverheen te hangen.

Plisségordijn

De enige optie is een plisségordijn waarbij u het binnenvallende licht aan de bovenzijde kunt regelen en het aan de onderzijde kunt verduisteren. Op deze manier kunt u licht binnenlaten en toch privacy behouden. Om direct zonlicht tegen te houden, plaatst u een schaduwstrook over uw raam precies daar waar de zon schijnt.

Jaloezieën vs Shutters

Shutters bieden een mooie lichtinval. Het zijn horizontale balkjes die u kunt draaien om de lichtinval te veranderen. Het belangrijkste verschil tussen jaloezieën en shutters is dat jaloezieën vochtbestendig zijn, terwijl shutters dat niet zijn. Met jaloezieën kunt u de hoeveelheid licht die wordt binnengelaten gemakkelijk aanpassen. 

Het kader van het raam

Als u een raam van raambekleding voorziet, zullen de muggen er tijdens de warmste zomernachten omheen zwermen. Een dakbekleding op het kozijn van uw raam zou een goede manier zijn om dit te voorkomen. U kunt ook kiezen voor een tandemplisségordijn, dat een hor en een verduisterende stof voor uw dakraam heeft.

Dakraam rolgordijnen

Een dakraam rolgordijn is een gemakkelijke keuze voor uw dakraam. Het gordijn wordt door spleten naar beneden gelaten, en het hoeft alleen maar naar beneden te worden getrokken om de kamer te verduisteren. Het is heel eenvoudig op te hangen. Nadat u uw raam heeft opgemeten, kan een op maat gemaakt rolgordijn worden geïnstalleerd. Uw gordijn wordt dan aan het raamkozijn bevestigd. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een bijna onbeperkt aantal kleuren en materialen. Naast verduisterende rolgordijnen zijn ze ook in een transparante variant.

Online bestellen

Als u raambekleding wilt kopen bij een firma als Raamdecoratie.com, controleer dan of u uw maten op dezelfde manier heeft genomen als de winkel waar u uw gordijnen koopt. Als u een kleur kiest, vraag dan gerust om kleurstalen. Een kleur op uw computerscherm is misschien niet precies wat het lijkt. Met een kleurstaaf weet je dus zeker dat je de juiste kleur hebt.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>