Ken jij de mogelijkheden van kunststof al?

Oude woningen zijn vaak voorzien van heel veel hout. Dat geeft aan de ene kant een mooie, natuurlijke uitstraling, maar aan de andere kant brengt het ook een hoop onderhoudswerk met zich mee. Geen wonder dus dat veel mensen kiezen om het houtwerk te vervangen door kunststof. Kunststof platen zijn een populaire keuze voor het gebruik in en om het huis vanwege hun lage onderhoudsvereisten. In tegenstelling tot hout of metaal, hebben kunststof platen geen behoefte aan periodieke schildering, lakken of andere behandelingen om hun uiterlijk te behouden. Dit bespaart tijd en geld aan onderhoudskosten. Wij laten je graag zien welke onderdelen van je woning jij kunt vervangen door kunststof zodat jij deze zomer niet veel tijd kwijt hoeft te zijn aan het onderhoud van je huis. 

 

Een natuurlijk ogende gevel van kunststof 

Wie dacht dat kunststof hetzelfde betekent als ‘plastic’ is niet goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je kunt namelijk ook kiezen voor bijvoorbeeld kunststof windveren die geen afbreuk doen aan de rustieke uitstraling van je woning. Dat terwijl zij je toch een hoop werk kunnen schelen. Rottende windveren zijn een veelvoorkomend probleem. Deze onderdelen bevinden zich vaak op moeilijk bereikbare plekken waardoor het lastig is om ze te onderhouden. Dat kan leiden tot lekkage met alle nare gevolgen van dien. Lekkage kan namelijk grote schade aan je woning toebrengen zonder dat je dat meteen in de gaten hebt.  Ga dus zelf je windveren vervangen met dit stappenplan.

 

Kunststof biedt het beste van beide werelden

Niet alleen aan de buitenkant van je woning kun je met kunststof gaan werken, ook binnen biedt kunststof vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een spatscherm keuken. Een kunststof spatscherm in de keuken kan een aantal voordelen hebben. Ten eerste is het gemakkelijk schoon te maken, omdat het water- en vuilafstotend is. Bovendien is kunststof relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen, zoals glas of roestvrijstaal. Als het correct wordt onderhouden, kan een kunststof spatscherm ook lange tijd meegaan. Het kan ook in verschillende kleuren en stijlen worden verkregen, zodat het kan worden afgestemd op de keukenstijl. Zo combineer je functionaliteit dus met design om je keuken een stijlvolle uitstraling te geven. 

 

Snel meer isolatie nodig in huis? 

Met de huidige energieprijzen zoeken veel mensen naar mogelijkheden om energiekosten te besparen. Isoleren is hierin het sleutelwoord en ook daarin kan kunststof een optie zijn. Je kunt namelijk voor dat tochtende raam een voorzetraam plaatsen. Op die manier kun je voor een zacht prijsje een sluimerend probleem aanpakken waardoor je veel geld kunt besparen. Je kunt je voorzetraam op maat bestellen bij je leverancier. Neem daarom even contact op wanneer je wilt weten wat jij het beste kunt kiezen. Je kunt ook kiezen voor matglas wanneer je wilt voorkomen dat je inkijk hebt in je woning. 

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.