Logo

Welke wastafel past bij mij?

Het inrichten van een nieuwe badkamer is een opeenstapeling van keuzes. Je moet voortdurend keuzes maken met betrekking tot de inrichting en indeling. Wil je bijvoorbeeld grote of kleine tegels in je nieuwe badkamer hebben? Welke stijl wil je in je badkamer doortrekken? En wat voor uitstraling wil je in je badkamer verkrijgen? Dit zijn slechts enkele grote vraagstukken die je moet beantwoorden.

Je krijgt echter ook met tal van kleinere vraagstukken te maken. Een typerend voorbeeld hiervan is het soort wastafel. Wat is voor in jouw nieuwe badkamer de beste soort wastafel? Dat is een vraag waarbij dit artikel je een handje gaat helpen. In dit artikel vind je namelijk informatie over de verschillende wastafels.

Losse wastafel of complete kast?

De eerste keuze die je moet maken, heeft betrekking op het soort wastafel. Kies je voor een losse wastafel? Of ga je voor een complete kast? Een losse wastafel is fraai en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Als je voor een complete kast kiest, moet je wel meer ruimte in de badkamer vrijmaken/houden. Daarmee creëer je echter wel de nodige opbergruimte in je badkamer. Wel zo prettig, aangezien je ongetwijfeld meerdere dingen in je badkamer op wilt bergen.

Stijl van de wastafel

Je zou ook goed naar de stijl van de wastafel moeten kijken. Je kunt uit stijlvolle wastafels kiezen, uit moderne wastafels en uit opvallend gekleurde wastafels. Je kunt het uiteraard ook ‘gewoon’ bij een witte, grijze of zwarte wastafel houden.

Zorg er in ieder geval voor dat de wastafel bij de rest van je badkamer past. Stem de kleur van de wastafel op de rest van de badkamer af. En creëer op die manier de gewenste uitstraling in/van de gehele badkamer.

Let goed op de details

Bij een wastafel zou je ook goed op de details moeten letten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de montage van de wastafel? En welke afvoerbuizen en dergelijke krijg je standaard meegeleverd? Let niet alleen op dergelijke zaken, maar óók op de wastafelkraan.

De wastafelkraan moet praktisch zijn, maar moet ook bij de rest van de wastafel passen. Stem daarom de uitstraling, materiaal en kleurstelling van de kraan af op de wastafel.

Praktisch gemak

Uiteraard moet je ook nog met het praktische gemak rekening houden. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk dat de wastafel hoog genoeg komt te hangen. Verder is het ook wenselijk dat je je handen goed onder de wastafelkraan kunt stoppen.

Verder moet je dus de nodige opbergruimte in je badkamer creëren. Hoe je dit doet? Door voor een volwaardig badkamermeubel inclusief wastafel te kiezen. Met zo’n meubelstuk vang je alle mogelijke vliegen in de badkamer in één klap!


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>