3 x tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

Werk je steeds vaker thuis? Dan is het de hoogste tijd dat jouw thuiskantoor een opknapbeurt krijgt. En daarvoor ben je hier aan het goede adres! Want een thuiskantoor is namelijk veel meer dan alleen een ruimte met een bureau en een computerscherm. Ook op deze plek in huis moet jij je fijn voelen, zodat je productief te werk kan gaan en met plezier aan iedere dag kunt beginnen. Dus wil je je thuiskantoor opknappen? Of je nu een gezellige en comfortabele ruimte wilt creëren om vanuit te werken, of er gewoon voor wilt zorgen dat je kantoor esthetisch aantrekkelijk is. Het maakt niet uit! Er zijn veel tips die je hiermee op weg kunnen helpen. Hieronder vind je 3 x tips over hoe je je thuiskantoor kunt inrichten.

 

Een kleurenschema kiezen 

 

De eerste stap bij het inrichten van je thuiskantoor is het kiezen van een kleurenschema. Je wilt kleuren die inspireren tot creativiteit en energie, maar die ook niet afleiden van de eigenlijke taak. Overweeg kleuren als blauw, groen en oranje, of ga juist voor zachte kleuren zoals lichtgrijs en beige. Deze kleuren geven je thuiskantoor direct een moderne touch en kunnen helpen een stimulerende omgeving te creëren zonder te overweldigend te zijn. Probeer als het kan kleuren te gebruiken die passen bij de rest van de inrichting van je huis, zodat het kantoor er samenhangend uitziet. En als er veel licht in je kantoor valt, kunnen deze kleuren de ruimte echt laten stralen! 

 

De ruimte organiseren 

 

Als je je kleurenschema hebt gekozen, is het tijd om te gaan organiseren. Zorg ervoor dat al je benodigdheden binnen handbereik zijn. Als je alles georganiseerd hebt, verspil je geen tijd met zoeken naar wat je nodig hebt. Dat is kostbare tijd die je beter aan je werk kunt besteden. Een goede manier om dit te doen is door opbergsystemen en planken te gebruiken. Zo blijft alles op één plaats en neemt het niet de hele kamer in beslag. Ook kun je zo makkelijk de voorraad aanvullen of wisselen zonder telkens alles opnieuw te moeten organiseren. 

Voeg iets persoonlijks toe 

 

Nu alles georganiseerd is en op zijn plaats staat, is het tijd om wat persoonlijkheid toe te voegen. Door persoonlijke accessoires en decoratie uit het huis te gebruiken, of zelfs nieuwe stukken te kopen, kun je deze ruimte écht als de jouwe laten voelen. Wees dus niet bang om je creativiteit te laten gaan.

 

Overweeg planten én abstracte kunst 

 

Deze kleine accenten kunnen meer leven in de kamer brengen en zorgen voor een uitnodigend gevoel. Je zou ook foto's of posters met motiverende quotes in de kamer kunnen ophangen, zodat ze altijd in het zicht zijn. Dit kan motiverend werken als je de workflow even kwijt bent.

 

Met deze tips in gedachten hoeft het inrichten van je thuiskantoor niet moeilijk te zijn. Houd deze tips in gedachten, zoals het kiezen van een kleurenschema, het organiseren van kantoorbenodigdheden en het toevoegen van persoonlijke accenten. Dat zorgt ervoor dat de ruimte zowel esthetisch als productief is. Dus ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Of begin zelfs vandaag nog met het creëren van je perfecte werkruimte. Je zult er geen spijt van krijgen. Succes!

 

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.