Keukens en inbouwapparatuur

Wie een nieuwbouw woning betrekt, krijgt te maken met een strakke planning. Want, voordat de muren staan, moet je al weten waar de stopcontacten komen. Met andere woorden, je wordt geacht straks vooruit te denken als het gaat om de indeling van jouw woning. Ver vooruit. Waar komt bijvoorbeeld de keuken? Hoe is de indeling? Kies je voor een kookeiland of komt het aanrechtblad met fornuis tegen de muur. Bovenkasten of planken? Waar komt de keukenverlichting. En, heel belangrijk, wat is jouw budget?

Handig daarbij is een stappenplan.

1: Inventariseer

Breng in kaart waar de keuken komt. In een huis dat je laat bouwen, kan je dat zelf natuurlijk bepalen. Overleg met mensen die hier verstand van hebben en laat je goed adviseren. Vertel ook hoe je de keuken gaat gebruiken en of deze ruimte al dan niet belangrijk voor jou is. Met die informatie kan een architect aan de gang gaan.

2: Ontwerp

Kies je voor een standaard keuken of ga je voor een eigen ontwerp. Er is tegenwoordig voldoende inspiratie te vinden in tijdschriften als UW Keuken en op het internet. Pinterest en de website UW-keuken.nl zijn mooie voorbeelden van inspiratiebronnen. Vooral de laatste geeft veel extra’s weer in plaats van alleen de mooie plaatjes.

Bij het bepalen van een ontwerp is het vooral belangrijk wie gebruik gaat maken van de keuken. Daar hangt de logistiek mee samen. En hoe de keuken gebruikt gaat worden. Is het de bedoeling dat jouw gezin dagelijks een voedzame maaltijd eet of nodig je regelmatig vrienden uit om een driegangen diner voor te schotelen.

3: Bepaal het budget

Bij het stellen van een budget is het handig om ook de kosten van het leidingwerk en de montage mee te rekenen. Deze bedragen kunnen behoorlijk oplopen en als je er geen rekening mee heeft gehouden, kom je vele malen hoger uit dan de bedoeling was. Zorg ook dat je realistisch blijft naar jezelf wat betreft het bedrag dat je voor jouw keuken wil uitgeven. Bekijk prijzen op internet en ga bij verschillende keukenleveranciers langs. Maak ook afspraken om langs te komen. Zij weten hoe dit werkt en geven altijd informatie waar u helemaal niet aan dacht. Keukens plaatsen is een vak.

4: Details

De keuken is bepaald, het budget ook én de plaats waar de keuken moet komen. Dan is het nu tijd voor de details. Goede verlichting is belangrijk. Zorg daarbij dat jouw werkblad fel belicht wordt en je niet in jouw eigen schaduw staat te snijden straks. Bepaal waar felle lampen komen en waar de sfeerverlichting wordt geplaatst. Heb je de keuze om het werkgedeelte in het daglicht te plaatsen, dan verdient dat de voorkeur. Dan de stopcontacten, hier heb je er veel van nodig in jouw keuken. Je kan er beter eentje teveel plaatsen dan te weinig. Een extra stopcontact kan altijd in een lade of onder een bovenkast worden weggewerkt. Als alles is geregeld, kan je je echt met de details bezig houden, zoals de aankleding. Waarschijnlijk het leukste werk. Handdoekhaakjes, kruidenpotjes, kookboeken, theedoeken, messenset, kortom de aankleding van jouw keuken.

Bron: UW-keuken.nl

Bedrijven

RVS keuken

Nieuwsartikelen

Producten

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.