Warmtepompen

Duurzame verwarming met een waterpomp, zonnepanelen en zonneboiler is een uitstekende keuze voor een energie neutrale woning. Gas is uit de mode en de energieprijzen schieten door het dak! Bij een nieuw te bouwen huis kies je dan ook voor de meest milieu- en kostenvriendelijke manier om er warmpjes bij te zitten.

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om warmte te produceren die wordt afgegeven aan de vloerverwarming, ventilatorconvectoren of radiatoren en de warmwaterboiler. Een zeer energie efficiënt systeem dat een milieuvriendelijke oplossing biedt voor de verwarming en koeling van je woning en de bereiding van warm tapwater voor bad, douche en keuken.

Lucht warmtepomp

Met luchtwarmtepompen kun je genieten van comfortabele warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort het hele jaar door. Deze efficiënte systemen halen energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Tijdens warme dagen kan hetzelfde systeem zorgen voor verkoeling. Hoewel de warmtepomp elektriciteit nodig heeft om te werken, levert elke kilowatt aan stroom ongeveer 5 kilowatt aan warmte. Een luchtwarmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht, die vervolgens door de warmtepomp wordt omgezet in bruikbare warmte. De binnenunit zorgt voor de verspreiding van deze warmte via vloerverwarming en warmwaterboilers.

All-electric warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp biedt de mogelijkheid om volledig af te stappen van aardgas. Het vervult alle functies van een traditionele cv-ketel, namelijk het verwarmen van je huis en het leveren van warm water. Steeds vaker wordt de all-electric warmtepomp gezien als een duurzame verwarmingsoplossing voor goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Deze warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en zet dit om in een bruikbare temperatuur. Het toestel bevat een voorraadvat voor warm water en heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een hoge koelkast.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met je cv-ketel, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op het gasverbruik voor verwarming, gemiddeld tot wel 60%. Meestal zorgt de warmtepomp voor de benodigde warmte in huis, maar wanneer het kouder wordt, springt de cv-ketel bij om bij te verwarmen. Hierdoor hoef je nooit in de kou te zitten. Daarnaast zorgt de cv-ketel ook voor het warme water in de badkamer en keuken.

Waarom kiezen voor een warmtepomp met zonnepanelen?

· Duurzaamheid: Een warmtepomp haalt 80% van de warmte die ze produceert uit de omgeving. Zonnepanelen genereren energie uit zonlicht. Door je warmtepomp aan zonnepanelen te koppelen, draait je warmtepomp grotendeels op groene stroom. Dit vormt een milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen zoals gas.

· Verminderde afhankelijkheid van energieleverancier: Aangezien je warmtepomp voornamelijk wordt gevoed door de groene elektriciteit van de zonnepanelen, ben je minder afhankelijk van je energieleverancier en de sterk fluctuerende energieprijzen.

· Meerwaarde voor je woning: De aanwezigheid van zonnepanelen en een warmtepomp verhoogt aanzienlijk de waarde van je woning. Deze investeringen dragen bij aan de toekomstbestendigheid van je huis en maken het aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Bron foto: Neeleman installateurs

Bedrijven

Nieuwsartikelen

Met korting naar: Beurs Eigen Huis van 22 tot 24 September 2023

Producten

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.