Zwembaden

Droom je van een eigen zwembad bij je nieuw te bouwen huis? Niets is mooier dan wakker te worden en de zon te zien reflecteren in het zwembadwater in de achtertuin. Nu de bouwkavel van uw toekomstige nieuwe woning gevonden is en de bouwplannen concreter worden, wordt het tijd om de tuinaanleg en de plaats van het zwembad te bepalen. Voordat de bouw start, is het noodzakelijk om de komst van een zwembad goed voor te bereiden. Wat is de juiste plek voor het bad ten opzichte van het huis? Welke maatregelen moeten er vooraf genomen worden? En heel belangrijk welk zwembad past in uw tuin en bij uw wensen?

De beste plek voor een zwembad

In de praktijk kan je een zwembad overal plaatsen. Maar als het om het toekomstige zwemplezier gaat, is het belangrijk dat je goed de tijd neemt om de juiste plek in de tuin te bepalen. Afhankelijk van de grote van de kavel, het te bouwen huis en de zon, bepaalt u met de bouwer wat de beste plaats is voor het zwembad. Zo voorkomt u bijvoorbeeld, dat het zwembad in de schaduw van het huis komt te liggen. Daarnaast kunt u vooraf de juiste voorbereidingen treffen voor de aanleg van de zwembadpomp en verwarmingselementen. Zwemmen in de zon is natuurlijk de grootste wens.

Welk zwembad past bij u?

Er zijn vele soorten en maten zwembaden. De één nog luxer dan de ander. Maar hoe weet u welk bad bij u en uw gezin past? Om optimaal te kunnen genieten van het zwembad, is het van het grootste belang om vooraf te weten, aan welke wensen het bad moet voldoen. Gaat u het gebruiken om iedere dag te zwemmen of wilt u er af en toe in plonsen? Ook de diepte van het zwembad moet vooraf goed bepaald worden. Zijn er kinderen die erin gaan spelen, dan is het handig als ze er ook in kunnen staan. Samen met de zwembadspecialist beantwoordt u deze en andere vragen, om uiteindelijk de vorm en grote van het zwembad te kunnen bepalen.

Veiligheid en onderhoud
Het fijne van het plaatsen van een zwembad in een nieuw aan te leggen tuin, is dat het zwembad direct onderdeel uitmaakt van deze tuinaanleg. Zo kunt u rekening houden met de beplanting. Ook al kunt u het nooit helemaal tegenhouden, bladeren en bloemen hebben een grote invloed op de vervuiling van het zwembadwater. De meeste inbouwzwembaden kunnen worden afgedekt door een geïntegreerd rolluiksysteem. Dit zorgt er niet alleen voor dat het water helder en warm blijft, maar is ook uitermate veilig. Een goed systeem kan tot 100 kg dragen en is voorzien van een speciale rand, dat bij een val hierop voorkomt, dat u of uw kinderen onder dit rolluik schiet.

Levenslang genieten

Een zwembad koopt u om heel lang van te genieten. Niet alleen in de zomermaanden, maar het hele jaar door. Daarom is het belangrijk dat u zich vooraf goed laat informeren door de specialist en zwembadbouwer. Zodat u na plaatsing iedere dag geniet van uw privé zwembad in de tuin.

Bron: Uw-zwembad.nl

Bedrijven

Nieuwsartikelen

Producten

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.