Zonnepanelen

Haal de zon in huis

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op: goed voor het milieu en je energierekening. Een veelgebruikte combi bij duurzaam verwarmen is de combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen, ook wel pv-panelen genoemd. Omdat een warmtepomp gevoed wordt met elektriciteit, kunnen zonnepanelen deze energie leveren voor je warmtepomp.

PVT-systeem

Een PVT-systeem is een combinatie van een traditioneel zonnepaneel en een zonnecollector in één. Het heeft het vermogen om zowel elektriciteit op te wekken als de warmte van de zon te benutten voor het verwarmen van water of lucht. De panelen bevatten collectoren waar een mengsel van water en glycol doorheen stroomt. Deze collectoren halen energie uit zowel het zonlicht als de omgevingslucht, die dienen als bron voor de warmtepomp. Het resultaat is een stille en onopvallende energiebron! De warmtepomp verhoogt vervolgens de temperatuur tot het niveau dat nodig is voor het verwarmen van het huis en het tapwater. Dit systeem werkt samen met de warmtepomp om ook 's nachts en op bewolkte dagen de woning te verwarmen en warm water te leveren.

Zonneboiler

Indien je nog ruimte op je dak hebt naast alle zonnepanelen, is het raadzaam om een zonneboiler toe te voegen. Vooral in combinatie met een warmtepomp brengt een zonneboiler aanzienlijke voordelen met zich mee. Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Het systeem bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren die op het dak zijn geplaatst. In deze collectoren bevindt zich een speciale vloeistof die door de zon wordt opgewarmd, met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 90 graden. Via een leiding wordt de opgewarmde vloeistof naar een speciaal vat gepompt, waarin 80 tot 300 liter water kan worden opgeslagen. Door middel van een warmtewisselaar wordt de warmte van de vloeistof overgedragen aan het water in het vat, waarna het water nog door een na-verwarmer gaat. Op deze manier wordt het water constant op een temperatuur van minstens 60 graden gehouden. Zodra je warm water uit de kraan gebruikt, wordt het water uit het vat gehaald, waarna het vat weer wordt aangevuld met nieuw warm water.

Waarom kiezen voor een warmtepomp met zonnepanelen?

· Duurzaamheid: Een warmtepomp haalt 80% van de warmte die ze produceert uit de omgeving. Zonnepanelen genereren energie uit zonlicht. Door je warmtepomp aan zonnepanelen te koppelen, draait je warmtepomp grotendeels op groene stroom. Dit vormt een milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen zoals gas.

· Verminderde afhankelijkheid van energieleverancier: Aangezien je warmtepomp voornamelijk wordt gevoed door de groene elektriciteit van de zonnepanelen, ben je minder afhankelijk van je energieleverancier en de sterk fluctuerende energieprijzen.

· Meerwaarde voor je woning: De aanwezigheid van zonnepanelen en een warmtepomp verhoogt aanzienlijk de waarde van je woning. Deze investeringen dragen bij aan de toekomstbestendigheid van je huis en maken het aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Bron foto: Smith Solar B.V.


Bedrijven

Nieuwsartikelen

Producten

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.