Logo

Bouwgrond Smidskade 9 A , Ter Aar

€ 620.000

Beschrijving

BOUWKAVEL OP EEN TOPLOCATIE AAN VAARWATER!
Deze ruime kavel wordt Vrij op Naam aangeboden. Dit betekent dat de overdrachtsbelasting van 10,8% en notariskosten voor de levering van de bouwgrond voor rekening van de verkoper zijn.

Maak de droom waar en ontwerp een eigen woning op deze fraaie kavel aan de Smidskade/ Paradijsweg in Ter Aar. Een unieke plek direct aan de doorvaart de Leidsche Vaart, tussen de Braassemermeer en de Nieuwkoopse Plassen. Een schitterende omgeving waar de tuinders hun ambacht uitoefenden en waar u nu één van de mooiste kavels kunt kopen, om uw vrijstaande droomhuis met bijgebouwen te realiseren.
Een geweldige plek om te wonen, te relaxen en te genieten van de naastgelegen en de omringende natuur.

Midden in het natuurrijke plassengebied, direct aan de Leidsche Vaart is deze bouwkavel ontwikkeld. De kavel is vanaf de Paradijsweg bereikbaar via een eigen oprijlaan, die u samen met de vooraan gelegen bestaande woning benut. De overige te bouwen villa’s op de voormalige kwekerij zullen bereikbaar zijn vanaf een nieuwe weg “Stefanotistuin”. De te koop staande kavel kan ook aangesloten worden op deze weg, waardoor uw zelf de situering van uw huis met oprit kan bepalen.

De nieuwbouwvilla’s liggen op een landtong. De zuidwestkant kenmerkt zich door een kade met een wandelpad. Dit pad ligt aan de Langeraarse Plassen, waar de schapen heerlijk grazen en aan het doorgaande vaarwater met daarachter weilanden en schoon industrie. Aan de noordoostzijde ligt een sloot met daarachter nieuw te ontwikkelen vrijstaande woningen. Op deze landtong zullen 6 vrijstaande villa’s verrijzen, die vanaf een nieuwe weg Stefanotistuin bereikbaar zijn, middels een brug over de sloot kan ook deze kavel hierop worden aangesloten.

De bouwkavel heeft een grootte van 2662 m² (inclusief water) met een diepte van ongeveer 44 meter (inclusief dijk en weg) en een breedte van 38 meter.

De kavel kan en mag qua bebouwing voorzien worden van een geheel eigen identiteit. In ieder geval zijn er vele mogelijkheden in oppervlakte en bebouwingsvormen.
Met de ruimte in het bestemmingsplan is er voor iedere doelgroep, woon- en werken aan huis of een passend ontwerp te realiseren.
Of uw voorkeur nu uitgaat naar landelijk, modern of klassiek en kan allemaal!

Hoe gaat het nieuwe huis eruit zien? De gemeente heeft hiervoor een aantal bebouwingsvoorschriften opgenomen. Globaal zijn deze:
- Vrijstaande woning met bijgebouwen
- Maximum goot- en bouwhoogte van het hoofdgebouw respectievelijk 6 en 10 meter
- Maximale inhoud van het hoofdgebouw 750 m³, exclusief kelder en bijgebouwen
- Goothoogte bijgebouwen 3 meter en bouwhoogte niet meer dan 5.5 meter
- Bouwvlak woonhuis ongeveer 18 meter x 29 meter
- Bijgebouwen maximaal 80 m²
- Plus extra mogelijkheden voor vergunningsvrije bouwwerken
- Duurzaamheid: Gasloos bouwen/warmtepomp. Zonnepanelen worden gestimuleerd.

Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij naar de site: ruimelijkeplannen.nl (zoek op bestemmingsplan Paradijsweg Westzijde eerste fase).
Foto 2 is een visualisatie ter inspiratie, diverse varianten zijn mogelijk.
De bouw-en functiemogelijkheden zijn omschreven in het bestemmingsplan:NL.IMRO.0569.bplGRparadijsweg-va01.

Wat mag u nog meer verwachten:
- Het bestemmingsplan is onherroepelijk
- De kavel grenst aan natuur en vaarwater
- Eigen weg en voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein
- Benodigde bouwrechten, ruimte-voor-ruimte meters, zijn ingebracht
- De oppervlakte van het (woon-)perceel is 1500m²
- Uitoefenen van een bedrijf aan huis of Bed & Breakfast is toegestaan
- Mogelijkheid voor een eigen aanlegsteiger voor uw boot
- Vanaf de kavel vele vaarmogelijkheden naar de Westeinder-, Kager-, Langeraarse Plassen en Braassemermeer

Het perceel wordt overgedragen bij notaris Kroes & Partners Ter Aar en de kosten van de overdracht zijn inbegrepen in de koopsom.
Bij het realiseren/bouwen van de woning worden er ook kosten gemaakt, waaronder de legeskosten voor de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwvergunning), aansluitkosten voor de nutsvoorzieningen, de aanneemsom van de woning, deze bijkomende kosten zijn voor koper.

WOONOMGEVING:
Deze kavel ligt nabij aan de rand van het voormalig kwekersgebied in Ter Aar (gemeente Nieuwkoop). De vrijstaande bestaande woningen liggen aan de doorgaande weg, genoemd Paradijsweg. Achter deze lintbouwing aan de plaskant zullen de bedrijven, voornamelijk kwekerijen, verdwijnen. De ligging nabij de Langeraarse Plassen tussen de uitgestrekte weilanden en water- en natuurgebied is bijzonder aantrekkelijk. De verschillende basisscholen, winkels en het centrum van Ter Aar liggen op 2,2 kilometer fietsafstand. Dichtbij vindt u een bedrijventerrein met onder andere de Welkoop, Zit-maxx wonen, houthandel, kwekerij, etc.
Daarbij ligt Ter Aar centraal in het Groene Hart op korte afstand van bijvoorbeeld Schiphol, Alphen aan den Rijn, Leiden en de andere grote steden in de Randstad. De N11, A4 en A44 zijn met de auto snel bereikbaar.

KADASTRAAL BEKEND:
Gemeente Nieuwkoop
Sectie: A
Nummer: 9343
Grootte: circa 2662 m²


Aangeboden door:

Bianca van der Laan Makelaardij B.V.

Kenmerken

Plaats Ter Aar
Provincie Noord-Holland
Aantal kavels 1 bouwkavels
Prijs € 620.000
Oppervlakte 2662 m²
Locatie
  • Aan vaarwater
  • Aan water
  • Landelijk gelegen
  • Open ligging
  • Vrij uitzicht

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over deze bouwkavel ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in. De kavel aanbieder zal dan contact met u opnemen.

Wilt u nog meer informatie aanvragen?

Op de kavel wilt u ook uw droomhuis bouwen. Bij onderstaande bedrijven kunt u vrijblijvend informatie opvragen. Wil u dat niet druk dan kunt u onder op op verzenden klikken.

Bouwbedrijven


Domotica


Kelders


Vloerisolatie


Zwembadbouwers
Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>