Bouwkavel Havenstraat 8

Kavel omschrijving

Aan de rand van het mooie dorp Thesinge, rond de fraaie Kloosterkerk, ligt dit vrij gelegen perceel met de restanten van een afgebrande woning. Nadat in 2022 de karakteristieke woning grotendeels verloren ging is het mogelijk om met respect voor het dorp en de omgeving op deze plaats deze woning te herbouwen of een nieuwe woning te bouwen.
Om tegemoet te komen aan de moderne eisen van woonoppervlakte en comfort mag de woning groter worden dan het oorspronkelijke arbeiderswoninkje. Ook heeft de gemeente zich positief opgesteld om de woning verder naar voren te plaatsen.

De locatie is zeer aantrekkelijk. De plek biedt een vrij en onbelemmerd uitzicht over het Groninger akkerlandschap. Autoverkeer zult u er niet zien en het pad langs de Geweide, de waterloop die het Kardingermaar en Thesingermaar verbindt, biedt de mogelijkheid tot fijne wandelingen. Het dorp ligt op fietsafstand van de stad Groningen, de afstand is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Meerstad. Thesinge is een dorp met een florerend dorpsleven.

Het hoofdgebouw kan na wijziging van het bestemmingsplan een maximale oppervlakte hebben van 125 m² waarbij een bijgebouw mogelijk is van 70 m². Rekening houdend met goot en nokhoogte is het mogelijkheid om een woning met woonoppervlakte van ca. 200 m² te bouwen.

De voormalige woning kan zonder aanpassing van het bestemmingplan worden herbouwd, waarbij uiteraard aan moderne eisen kan worden voldaan. De gemeente Groningen heeft echter, na beoordeling van een door de eigenaar ingediend principe-verzoek, aangegeven mee te willen werken aan de ruimere bouwmogelijkheden. De noodzakelijk aanpassingen in het bestemmingsplan kunnen in hetzelfde proces mee als de aanvraag voor een omgevingsvergunning tot bouw van een nieuw huis.

Uiteraard is het goedgekeurde principeverzoek ter inzage, evenals een verkennend bodemonderzoek.
Een koper dient bij het bouwen in afwijking van het bestemmingsplan nog rekening te houden met de volgende zaken:
- een archeologisch onderzoek,
- een bouwplan wordt getoetst op de windvang van de plaatselijke molen,
- aan de achterzijde zal het bouwvlak (verder) vanaf de perceelgrens moeten liggen.
Deze opsomming is niet limitatief. De definitieve toetsing vindt plaats door de gemeente Groningen.

Kenmerken

Aangeboden door: Buitenwonen .
Plaats Thesinge
Provincie Groningen
Aantal kavels 1 bouwkavel
Prijs € 175.000
Oppervlakte 411 m²
Kenmerken
  • Landelijk gelegen
  • Open ligging
  • Vrij uitzicht

Meer informatie aanvragen

Wilt u ook informatie aanvragen bij onze partners?

Architectenbureaus
Selecteer alle brochures
Badkamers
Selecteer alle brochures
Betonvloeren
Selecteer alle brochures
Domotica
Selecteer alle brochures
Huizenbouwers
Selecteer alle brochures
Interieurarchitecten
Selecteer alle brochures
Kelders
Selecteer alle brochures
Keukens en inbouwapparatuur
Selecteer alle brochures

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Aanbevolen bouwkavels

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.