Logo

Staalframebouw

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode waarmee snel, stevig en duurzaam gebouwd kan worden. Deze manier van bouwen kan vergeleken worden met houtskeletbouw. Het is de eigentijdse versie van deze bouwmethode, met vele voordelen zoals een supersterk frame, snel te plaatsen, licht van gewicht, vrij van krimp en uitzetting, bestand tegen vocht en ongedierte. Staalframebouw wint snel (bouw)terrein in Nederland. Dat komt doordat met staalframebouw snel gebouwd kan worden, het weegt vaak minder dan andere methodes, dus goedkoper in transport, er kunnen grote vrije overspanningen gemaakt worden én het levert veel comfort.

 

Staalframebouw bestaat uit frames van stijl- en regelwerk uit koud gevormde staalprofielen, waarop beplating is aangebracht, die via schijfwerking constructief meewerkt. Deze bouwwijze met grote voorgefabriceerde elementen combineert een laag eigen gewicht met een hoge bouwsnelheid. Daarbij kunnen relatief eenvoudig leidingen worden verwerkt in dit hollewandsysteem. Omwille van het lichte gewicht wordt staalframebouw in de woningbouw gebruikt voor optopprojecten in de stadsvernieuwing. Vanwege zijn sterkte bij druk- en bij trekkrachten is staalframebouw in trek bij nieuwbouw van aardbevingsbestendige woningen.

 

De stalen C-profielen vormen de basis voor de wanden, vloeren en daken van een gebouw. Hierdoor ontstaat er een stalen skelet, waarna het gebouw simpel en snel afgewerkt kan worden. De specifieke afmetingen zijn gemakkelijk aan te passen, waardoor vrijwel ieder bouwproject gerealiseerd kan worden met behulp van staalframebouw. Het is vrijwel altijd mogelijk om een prefab woning te bouwen. Hoewel de onderdelen van het huis vooraf in een productiefaciliteit worden gemaakt, is het heel eenvoudig om het ontwerp te personaliseren naar eigen smaak. De prefab stalen constructie vormt de basis van het pand, waarbij het mogelijk is om de wanden met allerlei materialen te bekleden. Zo creëer je een strak en modern huis door prefab te bouwen, maar ook een sfeervolle woning met eigen unieke uitstraling.

 

Prefabricage heeft als belangrijk voordeel dat de bouwtijd relatief kort is. De bouwelementen worden in gespecialiseerde staalfabrieken vervaardigd en vervolgens naar de bouwplaats vervoerd. Daar wordt vervolgens binnen één tot twee dagen het casco neergezet. Een relatief korte bouwtijd betekent ook rentewinst. Het relatief lage gewicht van staal is bovendien gunstig voor de benodigde fundering. Dat is een van de redenen dat onderdelen die in de staalframebouw zijn ontwikkeld, zoals bepaalde dakconstructies, inmiddels ook worden toegepast bij andere bouwsystemen.


Logo

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. 

U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.

>