Twee onder 1 kap

Twee onder 1 kap

Heeft u altijd al een eigen huis willen bouwen, maar een vrijstaand huis ligt boven uw budget? Dan is de ‘twee-onder-een-kapwoning’ een mooie uitkomst voor uw woonwensen. De twee onder een kapwoning wordt ook wel tweegezinswoning genoemd. Dit is een woningtype waarbij twee woningen een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur hebben. De twee woningen zijn met elkaar verbonden, maar hebben geen verbinding andere woningen.

 

Het voordeel van een twee-onder-een-kapwoning zijn de gedeelde bouwkosten. U deelt de kosten met de toekomstige buren. De twee-onder-een-kapwoning kent meerdere bouwstijlen. Ziet u zichzelf samen met de buren in een jaren 30 woning wonen? Of kiest u samen voor een modernere bouwstijl. Wanneer de gewenste woningstijl gekozen is en u weet welke helft van het huis uw thuis wordt, kunt u samen met de architect aan de slag om uw woonwensen te vervullen. Op een gedeeld dak na, heeft u alle vrijheid om uw deel van het huis verder naar wensen te ontwerpen.

 

Zo heeft u bijna de luxe van een vrijstaande woning en iets meer dan de prijs van een rijtjeswoning. De twee-onder-een-kapwoning is een combinatie van twee bouwstijlen. Als de twee huishoudens samen tot afspraken kunnen komen biedt dit zeker voordeel. Denk aan gedeelde kosten voor een schutting in de tuin, dakbedekking of zonnepanelen. Als ieder huishouden zijn eigen plan trekt kan het soms wat uitdagender zijn om aanpassingen in de toekomst door te voeren.

 

De vrijheid om zelf uw woonoppervlakte te kunnen ontwerpen en inrichten, zorgt ervoor dat u van uw nieuwe huis een echt thuis kan creëren. Niet alleen de indeling van alle functionele ruimtes, maar ook de woonstijl waar u van houdt toepassen. Dit bepaalt in grote lijnen uw woongeluk in uw deel van de twee-onder-een-kapwoning. En mocht er in de toekomst onderhoud aan het dak nodig zijn, dan kunt u deze kosten ook weer samen delen.

Bron foto: Delfsma Bouw & Ontwikkeling

Aanbevolen bouwkavels

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.