Landelijke woningen

Landelijk

Bij een landelijke woning gaan de gedachten direct naar een prachtig stuk grond, omringd door landerijen, waarop een romantisch, vrijstaand huis staat met verrassende vormen, zadeldak en lagere bijgebouwen in dezelfde stijl, die als garage en schuur te gebruiken zijn. Landelijke woningen hebben geen strak uiterlijk, zijn vaak voorzien van erkers en daarboven een groot balkon, met uitzicht op de groene omgeving.

 

Deze vrijstaande woning past goed in een landelijke omgeving en wordt omringd door rust en ruimte. Wanneer u ervoor kiest om op een bouwkavel zelf een woning in landelijke stijl te laten bouwen, dan is het goed om samen met een architect aan de slag te gaan. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van uw landhuis moet dezelfde sfeer ademen. Hierbij is ook uw keuze van bouwmateriaal van groot belang. 

 

Net als de omgeving is de landelijke bouwstijl ruimtelijk. Rijk metsel- of wit stukwerk kenmerken de buitenkant op een rustieke manier. Het dak varieert tussen riet, klassieke dakpannen of een leien dakbedekking. Naast de herkenbare stijl wordt er vaak gebruik gemaakt van specifieke materialen, die de landelijke woning een kenmerkende uitstraling geven. Denk aan zink en hout.

 

Een landelijke woning dankt zijn charme door de omgeving, die een belangrijke rol speelt bij het ontwerp van het woonhuis. Grote ramen met zicht op het land of water, zorgen ook voor natuurlijk licht in huis. Een woning in landelijke stijl wordt gekenmerkt door aangrenzende tuinkamers, serres of veranda’s. Een grote woonkeuken en living met houthaard mag niet ontbreken. Of u nou binnen of buiten bent, de buitenbeleving blijft dezelfde.

 

Ook in de bebouwde kom is de woning in landelijke stijl erg gewild. Het landelijke gevoel wordt dan gecreëerd door de omringende tuin te voorzien van mooie bomen en bijvoorbeeld prachtige Hortensia struiken. Parkeren op eigen erf, voor of in de garage is dan wel een pré.

Bron foto: Selekthuis

Aanbevolen bouwkavels

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.