Hoe ga je een tuinhuis plaatsen in de tuin?

Heb jij net een bouwkavel gekocht? Of ben je wellicht van plan om een tuinhuis te gaan bouwen bij je nieuwe woning? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het bouwen van een tuinhuisje kan namelijk lastig zijn. Veel mensen weten namelijk niet precies wat ze met het huis willen gaan doen. Hierdoor wordt er al snel te weinig isolatie in gemaakt of wordt er geen elektriciteit aangesloten. Zorg er daarom altijd voor dat je precies weet wat je gaat aanleggen. Zo kun je bijvoorbeeld direct kiezen voor een stevige schroeffundering als je gaat bouwen. In dit blog bericht willen we je graag tips geven voor het plaatsen van een tuinhuis in je achtertuin.

Waar ga je het tuinhuisje voor gebruiken?

Zoals we al aangegeven hebben, is het verstandig om eerst te bepalen waar je het tuinhuisje voor gaat gebruiken. Wanneer je dit duidelijk hebt, weet je ook hoe je de bouw aan moet pakken. Het kan bijvoorbeeld belangrijk zijn om betonpoeren te gebruiken, als je veel gebruik gaat maken van het tuinhuisje. Als het tuinhuis enkel fungeert als opslagplaats, hoef je er niet veel isolering of andere dingen aan te bouwen.

Het volgen van een bouwtekening

Als je gaat starten met het realiseren van een tuinhuis, is het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Zorg er daarom voor dat je alvorens je gaat starten met de bouw, een bouwtekening gebruikt. In de bouwtekening staat namelijk exact aangegeven hoe je bouw moet realiseren. Vervolgens kun je direct beginnen met het aanschaffen van alle materialen. Deze staan namelijk ook altijd aangegeven in de bouwtekening. Hierdoor weet je zeker dat je geen fouten gaat maken als je het tuinhuisje in elkaar gaat zetten. Dit is voornamelijk handig voor de onervaren klusser!

Het leggen van een stevige fundering

Heb je een bouwtekening en alle materialen in huis? Dan kun je gaan starten met het realiseren van het tuinhuisje. Je begint altijd met het aanwijzen van de plek waar je het huisje gaat plaatsen. Vervolgens kun je na gaan denken over de fundering. Kies je voor een schroeffundering, of ga je toch voor betonpoeren? Voor deze keuze is het belangrijk dat je weet waar je het tuinhuisje voor gaat gebruiken. Als je de keuze hebt gemaakt, kun je aan de slag. Na het leggen van de fundering, kun je aan de slag met het verwezenlijken van de muren. 

De afwerking van het tuinhuisje

Nadat je de fundering hebt aangelegd, ga je aan de slag met de wanden. Zorg er altijd voor dat je start met het bouwen van het geraamte. Je kunt vervolgens namelijk de muren gemakkelijk tegen het geraamte aanbouwen. Als je de muren hebt staan, kun je beginnen met het dak. Hier eindig je altijd mee, zodat je zeker dat het tuinhuisje stevig genoeg is. Heb je het hele tuinhuisje gebouwd? Dan kun je beginnen met het indelen van de binnenkant!

De indeling van het huisje

Het indelen van een tuinhuisje kan lastig zijn. Er zijn vaak meerdere dingen die je kwijt wilt in het huisje, maar dat past niet altijd even goed. Zorg er daarom voor dat je precies een verdeling maakt in het huisje. Je kunt bijvoorbeeld de ruimte opdelen in twee delen. Vervolgens heb je in het ene deel een handige opslagplaats, maar kun je de rest van het huisje gebruiken voor andere dingen. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om er een kleine sportruimte van te maken. Je moet dan natuurlijk wel genoeg ruimte hebben voor de apparatuur!

Deel dit artikel:

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriƫnteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.