Bungalow

Bungalow

Wilt u een stijlvol nieuw huis bouwen, waar u de rest van uw leven kan blijven wonen? Dan past een bungalow goed bij uw wensen. Een bungalow is een vrijstaande woning, die alleen bestaat uit een benedenverdieping. Handig wanneer u graag een senioren of levensloopbestendige woning wilt bouwen. Met name hierdoor is de bungalow de laatste jaren een woningstijl waar steeds meer vraag naar is. Hoe fijn is het om ‘oud’ te worden in uw eigen, vertrouwde huis, die van alle gemakken voorzien is?

 

Dat u een huis wilt bouwen, waarin u tot in lengte van dagen wilt wonen en genieten, betekent allerminst dat een bungalow een klassiek uiterlijk heeft. Er zijn verschillende bungalowtypes: bungalow, semi bungalow en patiobungalow. Bij de semi bungalow is er een extra verdieping voor slaapkamers en de patiobungalow heeft een binnentuin. Het huis is rondom een patio gebouwd. Afhankelijk van de ligging van het perceel, zonlicht en uitzicht, zal de architect uw woonwensen vertalen naar uw toekomstige bungalow.

 

Wat maakt een bungalow zo uniek? Deze woningstijl wordt herkend aan het symmetrische uiterlijk en kubistische bouwstijl. Rechte lijnen, laag plat dak, een open plattegrond – meerdere ruimtes lopen in elkaar over, grote glaspartijen van de vloer tot aan het plafond, zodat er direct contact is met de tuin. Alle ruimtes zijn dus gelijkvloers zonder drempels, trappenhuis of op- en afstapjes. De bungalow is daarom ook gewild als recreatiewoning.

 

Een bungalow is later makkelijk uit te breiden met een extra kamer. Dankzij goede dak-, vloer- en muurisolatie bent u waarschijnlijk minder kwijt aan stookkosten. Ook de isolatiewaarde van de glaspartijen zullen bij een nieuwbouw bungalow voldoen aan de huidige energievriendelijke maatstaven. Vaak wordt de bungalow op een groot stuk grond gebouwd, hierdoor heeft u veel privacy, de perfecte plek voor een zwembad of jacuzzi in de tuin. Een nieuwbouw bungalow heeft alle ingrediënten om uw woonwensen te vervullen.

 

 

 

 

Aanbevolen bouwkavels

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.