Houten woningen

In Nederland zien we dat steeds meer kopers kiezen voor een houten woning. Deze duurzame manier van bouwen past dan ook helemaal bij de huidige klimaatdoelstellingen. Maar dat is niet de enige reden om voor houtbouw te kiezen. Hoewel het al eeuwen als bouwmateriaal gebruikt wordt, is hout het nieuwe bouwgoud. Met hout kan je heel snel een huis bouwen, in de stijl die gewenst wordt. Hierbij horen ook huizen bij met meerdere verdiepingen. Het is een solide manier van bouwen, die voldoet aan alle eisen en het uiteindelijke woongenot van de bewoners.

 

Heeft u het perfecte perceel gevonden voor het nieuw te bouwen huis? Dan wordt het nu tijd om op zoek te gaan naar een architect, die u alles kan vertellen over de bouwmethode van uw toekomstige houten woning. Laat u goed vooraf informeren over de mogelijkheden, zodat u achteraf alleen maar hoeft te genieten van het woongenot in uw huis. Aan de hand van uw wensen en ideeën zal de architect met u samen een mooi ontwerp maken. Belangrijk is dat u vooraf weet hoeveel ruimtes u in huis wilt creëren en welke functies die ruimtes moeten hebben. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal mensen, die uiteindelijk in het huis gaan wonen.

 

Aangezien bouwen met hout minder zwaar is, dan de traditionele bouwmethode, zal de fundering ook op een andere manier gemaakt worden, afhankelijk van de ligging en de grond van het perceel. De bouwer gaat met het ontwerp van de architect de aan de slag. De meeste delen van uw houten woning zullen vooraf in de fabriek gemaakt worden en in delen naar de bouwplaats vervoerd worden. Binnen een paar dagen is uw huis wind- en vochtvrij en staat het als een huis. Nu kan men gaan beginnen aan de afwerking van het huis. Wilt u dicht bij de natuur blijven, dan laat u het huis bekleden met hout. Hiermee geeft u uw houten woning echt een fantastisch en uniek uiterlijk.

 

Wonen in een houten huis doet niets af aan het wonen in een traditioneel gebouwd huis. Het huis wordt perfect geïsoleerd en kan voorzien worden van allerlei luxe. Het leidingwerk kan eenvoudig worden verwerkt in de wanden. Het sanitair, de keuken en woonverblijven kunnen volgens de laatste trends ingericht worden. De wanden, plafond en vloer (met vloerverwarming) zullen niet verraden dat uw huis van hout gebouwd is. Daarom wordt deze bouwmethode de laatste jaren steeds meer toegepast. 

 

 

 

Bouwkavel Alert

KAVEL ALERT: meld je nu aan en ontvang de nieuwe kavels in de provincie naar keuze!

Meld je aan

Voorbeeldwoningen

Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriënteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.