Kelder onder je huis

Een kelder bouwen onder je woning, wat zijn de mogelijkheden?

Met het maken van een ondergrondse kelder kun jij op een relatief goedkope manier de woonruimte van je huis uitbreiden.

Wanneer maak je een kelder onder je woning? Wanneer je meer ruimte aan je huis wilt toevoegen zonder dat dit aan de buitenkant te hoeft te zijn. Een kelder is ideaal als je de woning iets wil vergroten en meer opbergruimte wilt creƫren. Bij een kelder denk je misschien aan een muffe en vochtige ruimte, maar de kelder kan natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals het maken van een slaap,- bad,- werk,- of speelkamer(s). Hiermee kun je de leefruimte vergroten zonder dat je hoeft te verhuizen. Een ander groot voordeel is dat het bouwen van een kelder een stuk goedkoper dan een bovengrondse verbouwing.

Waarom is een kelder goedkoper?

Het bouwen van een ondergrondse kelder bespaart je in de kosten, vergeleken met het bouwen boven de grond. Dit komt doordat er geen verdere funderingskosten aan te pas komen. Het grootste voordeel is dat de kelder niet aan de buitenkant afgewerkt hoeft te worden. Hoe hoog de kosten uiteindelijk zullen oplopen is afhankelijk van het doeleinde van de kelder. Een wijnkelder vergt bijvoorbeeld minder afwerking dan een echte woonruimte.

Kelder onder bestaand huis maken

Het maken van een kelder bij het bouwen van een nieuw huis is vaak gemakkelijker te realiseren. Houd hier rekening mee bij het ontwerpen van de woning. De kosten en mogelijkheden van het maken van een kelder onder een bestaand huis, is grotendeels afhankelijk van de bestaande fundering en de ruimte rondom het huis. Bedenk dat een kelder uitgegraven moet worden, er beton gestort moet worden voor de fundering en hier materiaal (zoal graafmachines) voor nodig is. Vraag daarom een specialist over de mogelijkheden voor het maken van een kelder onder jouw woning. Houd er rekening mee dat er officieel een bouwvergunning aangevraagd moet worden bij het bouwen van een kelder.

Bron foto: Sterkbetonkelders.nl

Bedrijven

Sterkbeton Kelders

Nieuwsartikelen

Producten

Uiteraard is een kelder bij uitstek geschikt om uw wijnen in op te slaan!
Kelder als speelruimte of chillruimte,
Kelder als installatieruimte en berging
Bouwkavels Online

Het vinden van geschikte bouwgrond is niet eenvoudig. Het is aan te bevelen om u eerst goed te oriƫnteren op kavels en locaties. Op deze website is een grote hoeveelheid aanbieders van kavels te vinden. U kunt gericht zoeken naar beschikbare kavels in Nederland; in een oogopslag ziet u waar bouwkavels worden aangeboden, in welke provincie en in welke stad.