Bergen op Zoom, Heimolen

Geplaatst door: Staal Makelaars

Specificaties

Prijs vanaf:
€375.000
Prijs tot:
€ 449.000
Oppervlakte vanaf:
2426 m2
Oppervlakte tot:
3845 m2
Type:
Kosten koper
Aantal kavels:
7

Project omschrijving

Zeven riante bouwkavels in een bosrijke en centrale omgeving gelegen aan en nabij de Heimolen te Bergen op Zoom.

Situering

In een rustige, natuurrijke en landelijke omgeving in buurtschap de Heimolen ten zuiden van Bergen op Zoom liggen deze zeven bouwkavels. De stad Bergen op Zoom heeft een uitstekend voorzieningenniveau, uitgebreide uitgaans- en sportgelegenheden en uitgebreid openbaar vervoer. Ook de bereikbaarheid van Bergen op Zoom is uitstekend. Bergen op Zoom ligt vlakbij de A4/ A58 en heeft op die manier een prima verbinding met de steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam. Vanuit de bouwkavels is de A4/ A58 in nog geen 5 minuten te bereiken. Het station in Bergen op Zoom is per auto in een kleine 10 minuten bereikbaar. De bouwkavels zijn gelegen aan een aantrekkelijke rustige woonstraat met voornamelijk vrijstaande bebouwing, en kenmerkt zich door zijn ligging aan het natuurgebied "Groot Molenbeek" en "Mattemburgh". Kortom een prima bereikbare, privacybiedende en natuurrijke woonlocatie.

Ruimte voor Ruimte

De regeling "Ruimte voor Ruimte" heeft tot doel dat de ruimtelijke kwaliteit verbeterd wordt door in ruil voor de sloop van de agrarische bedrijfsgebouwen, de bouw van woningen op passende locaties toe te staan in afwijking van de regel dat geen burgerwoningen mogen worden toegevoegd aan het buitengebied. In het kader van de regeling "Ruimte voor Ruimte" kunnen op deze locatie zeven vrijstaande woonhuizen met bijgebouw(en) gerealiseerd worden.

De bouwkavels

De bouwkavels worden gesitueerd aan een nieuwe groenstrook (tot 20 meter breed), die zorgt voor enige afstand tot de openbare weg Heimolen. Binnen deze groenstrook worden karakteristieke bomen opgenomen, loopt een voetgangerspad langs de bouwkavels en kunnen ook de uitritten overzichtelijk op de Heimolen aantakken. Het gedeelte van het perceel, gelegen achter de bouwkavels, wordt ingericht voor natuurontwikkeling, waarbij de exacte inrichting nader wordt bepaald. De woningen zullen niet in een strakke rooilijn, maar min of meer willekeurig op het perceel geprojecteerd kunnen worden. Een groenstrook tussen de bouwkavels zorgt voor een fraai uitzicht op het achterliggende natuur- en bosgebied. De bouwkavels hebben een frontbreedte van circa 25 meter en een tuin gelegen op het zuiden.

Ruime bouwmogelijkheden

Er zijn ruime bouwmogelijkheden op de bouwkavels. Het bouwvlak voor het woonhuis is 5 meter uit de erfgrens gesitueerd. In het bouwvlak van de bouwkavelnummers 1, 2, 6 en 7 mag een woonhuis gerealiseerd worden met een inhoud van maximaal 1.000 m³ en in het bouwvlak van de bouwkavelsnummers 3, 4 en 5 mag de inhoud van het te realiseren woonhuis maar liefst maximaal 1.300 m³ bedragen. De gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen mag maximaal 75 m² bedragen.

Daarnaast zijn de volgende beeldkwaliteitsaspecten van toepassing:

Kenmerken woning

  • Traditionele, gebiedseigen architectuur;
  • Geleding in de bouwmassa's, zowel bij de gevels als de daken;
  • De goothoogte bedraagt maximaal 4,5 meter en de nokhoogte maximaal 10 meter.
  • Natuurlijke en duurzame materialen (bij voorkeur donkere gebakken gevelsteen, bespreekbaar zijn lichte gevels). Een andere kleur als accent (of speklaag) mag ook worden toegepast;
  • Daken worden gedekt met antracietgrijze keramische dakpannen of rieten kap.

Kenmerken aan-, uit en bijgebouwen

  • Bijgebouwen kunnen zowel vrijstaand als aangebouwd worden gerealiseerd; 
  • Qua kleur- en materiaalgebruik dienen ze aan te sluiten bij het hoofdgebouw (bespreekbaar is dat een bijgebouw in hout wordt opgetrokken); 
  • Situering aan-, uit en bijgebouwen minimaal 2 meter uit erfgrens; 
  • Maximale goothoogte van 3 meter en een maximale nokhoogte van 6 meter. 

Erfafscheidingen en erven

De erfafscheidingen dienen een groene uitstraling te hebben (haag, eventueel met hekwerk). De erfafscheidingen voor de voorgevel van de woning kunnen maximaal 1 meter hoog bedragen. De erfafscheidingen elders kunnen maximaal 2 meter bedragen. 
Op de ruime kavels, gescheiden door robuuste hagen is veel groene ruimte en plaats voor levendig water. Binnen deze sfeer is er ruimte voor een vijver (zwemvijver) en de aanleg van een zwembad, al dan niet in combinatie met een whirlpool.

Voor de volledige bouwregels van de bouwkavels en/ of een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Vraagprijs

Bouwkavel 1, circa 3.845 m²                 € 449.000,00 kosten koper

Bouwkavel 2, circa 2.535 m²                 € 425.000,00 kosten koper

Bouwkavel 3, circa 2.442 m²                 VERKOCHT

Bouwkavel 4, circa 2.349 m²                 VERKOCHT

Bouwkavel 5, circa 2.426 m²                 € 405.000,00 kosten koper

Bouwkavel 6, circa 2.742 m²                 € 410.000,00 kosten koper

Bouwkavel 7, circa 3.642 m²                 VERKOCHT

De bouwkavels 5, 6 en 7 bestaan uit een bouwvlak en weiland, inhoudende dat op het weiland niet mag worden gebouwd. 

De vraagprijs is inclusief bouwtitel, echter exclusief de kosten ten behoeve van een omgevingsvergunning en de kosten voor de aansluiting van de riolering/ nutsvoorzieningen.

Kenmerken

Kavel informatie aanvragen

Vraag informatie aan bij de kavel aanbieder.
Wilt u meer informatie van bouwbedrijven om uw nieuwe woning of bedrijf te bouwen? Vraag dan hieronder informatie aan van verschillende bouwbedrijven:

Centraal stofzuigsysteem


Domotica


Kelders


Traditionele bouw

Meer informatie over...

Centraal stofzuigsysteem Domotica Kelder onder je woning Keuken informatie Welke vloer in je nieuw woning Zwembaden

Vergelijkbare bouwkavels